12.10.2021  |  Produktion

Arbejdsmiljø og arbejdskraft: Cobot Lift vil hjælpe virksomheder med begge

Ikke nok med at kollaborative løfterobotter forbedrer arbejdsmiljøet ved at fjerne meget af det rutineprægede og belastende arbejde, så kan de også afhjælpe de virksomheder, som oplever mangel på arbejdskraft for tiden, mener robotproducent Cobot Lift.

Cobot Lift ApS i Slagelse har specialiseret sig i faste og mobile kollaborative robotter, der fuldautomatisk kan løfte og minutiøst placere op til 45 kilo tunge sække, kasser og hvad man ellers kan forestille sig.  

Det betyder, at medarbejdere bliver skånet for rutinepræget og hårdt løftearbejde, og arbejdsmiljøet forbedret.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det særlige ved netop Cobot Lifts kollaborative robotter er, at de også har løfteevne som en vakuumløfter – kombineret med intelligensen fra en UR robot. Det mere end fordobler løfteevnen af en UR cobot.

Læs også: Samspillet mellem robotter og medarbejdere er måske lagerets største udfordring

”Vores Cobot sikrer ikke kun et bedre arbejdsmiljø i industrien, logistikvirksomheder og lufthavne, men bidrager også til at løse erhvervslivets problemer med at skaffe arbejdskraft. Sidst men ikke mindst kan den frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden”, siger direktør Henrik Elm Gulløv.

En måned med en cobot eller fire dage med vikar?

Generelt er prisen faldet indenfor robotteknologien. Samme udvikling kan man se hos Cobot Lift, som nu kan tilbyde sine kollaborative løfterobotter gennem en leasingaftale til 7.500 kroner om måneden.

”Vi har udviklet en prisbillig løfterobot, der kan fjerne rigtig meget af det rutinemæssige og belastende arbejde, som stadig foregår mange steder i danske virksomheder. Det kan for eksempel være, når paller skal læsses eller aflæsses. Det er en Cobot, som på månedsbasis koster det samme, som en vikar i et-holds-skift koster i fire dage,” uddyber Henrik Elm Gulløv og antyder, at pengene hurtigt kan være tjent ind igen bare på vikarbudgettet. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere