23.07.2020  |  Strategi & ledelse

Apples forsyningskæde skal være 100 % CO2-neutral i 2030

Virksomheden, hvis driftsaktiviteter allerede er CO2-neutrale på verdensbasis, planlægger at gøre sin samlede CO2-udledning neutral 20 år tidligere end IPCC-målsætningerne.

Apple har tidligere på ugen offentliggjort sin plan om at blive CO2-neutral på tværs af alle forretningsaktiviteter, produktionsforsyningskæden og produkternes livscyklus i 2030.

Læs også: GlobalData: Tøjforsyningskæder bør nulstilles til fremtiden

Den globale drift af virksomheden er allerede i dag CO2-neutral, og denne nye forpligtelse betyder, at i 2030 vil hver eneste Apple-enhed, der sælges, være energineutral.

“Virksomheder har omfattende muligheder for at hjælpe med et skabe en mere bæredygtig fremtid, som er bygget på vores fælles omsorg for den verden, vi deler”, siger Tim Cook, Apples CEO.

“De opfindelser, der ligger bag vores miljøindsats, er ikke bare gode for kloden – de har hjulpet os med at gøre vores produkter mere energieffektive og anvende nye kilder til ren energi over hele verden. Klimatiltag kan være grundlaget for en ny æra af innovativt potentiale, jobskabelse og robust økonomisk vækst. Med vores forpligtelse til CO2-neutralitet håber vi at skabe ringe i vandet, som frembringer en meget større forandring”.

Apple leverer detaljerne om deres tilgang til CO2-neutralitet i en udspecificeret plan til andre virksomheder, da flere brancher ønsker at reducere deres indvirkning på klimaforandring.

En verden, der er værd at leve i
I Apples Environmental Progress Report for 2020 beskriver de i detaljer deres planer om at reducere udledninger med 75 procent i 2030 og samtidig udvikle innovative løsninger til bortskaffelse af CO2 for de resterende 25 procent af deres samlede udledninger.

For at understøtte disse og kommende tiltag etablerer Apple en Impact Accelerator, som vil fokusere på investering i virksomheder ejet af minoriteter, hvilket fører til positive resultater i forsyningskæden og i de lokalsamfund, der er uforholdsmæssigt påvirkede af miljørelaterede farer.

Denne accelerator er en del af Apples nyligt fremlagte Racial Equity and Justice Initiative på over 650 millioner kroner, som fokuserer på tiltag, der omhandler uddannelse, økonomisk ligestilling og forbedringer af det strafferetlige system.

“Vi er stolte af vores miljøindsats og den ambitiøse plan, vi har lagt for fremtiden,” sagde Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives.

Læs også: Forsyningskæderne bliver kortere på den anden side af krisen

“Systemisk racisme og klimaforandringer er ikke enkeltstående problemer, og de kræver ikke enkeltstående løsninger. Som generation har vi en mulighed for at hjælpe med et skabe en grønnere og mere fair økonomi, hvor vi udvikler helt nye brancher i vores stræben efter at give den næste generation en verden, der er værd at leve i”.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere