27.05.2013  |  Branchenyt

Apple vinder VM i SCM for sjette år i træk

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er nok en gang Apple, der trækker det længste strå på Gartners top 25-liste over virksomheder, der performer bedst inden for SCM.

Måske kommer det ikke som den store overraskelse, at Apple for sjette år i træk løber med førstepladsen på analysehuset Gartners top 25-liste over virksomheder, der har klaret sig bedst inden for SCM.

Faktisk er Apple så suveræne til SCM, at virksomheden vinder markant på alle de fem målepunkter, som Gartner benytter i sin kåring.

Målepunkterne er to afstemninger blandt henholdsvis fagfolk og Gartners organisation, de seneste tre års Return of Assets (ROA), Inventory Turns i 2012 samt de seneste tre års stigning i omsætningen. Disse fem faktorer danner tilsammen en vægtet score, hvor Apple med 9.51 er solidt foran McDonald’s, der ligger på andenpladsen med 5.87.  

To opkomlinge i top 5
Listen byder også på to nye virksomheder i top 5, Intel og Unilever, mens der ud over Apple er to gengangere fra forrige år, McDonald’s og Amazon.

Top 5 består således af:

  1. Apple
  2. McDonald’s
  3. Amazon
  4. Unilever
  5. Intel

Se hele listen

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere