25.04.2019  |  IT

Apple udvider globale genbrugsprogrammer

Den amerikanske IT-virksomhed Apple vil firdoble antallet af steder, hvor amerikanske borgere kan sende deres iPhones til genbrug. Det er genbrugsrobotten Daisy, der skal skille de mange telefoner ad, så ikke mindst de dyre mineraler kan blive genanvendt.

Apple vil udvide selskabets genbrugsprogrammer, annoncerede den amerikanske IT-virksomhed den 18. april. Antallet af genbrugsstationer, hvor brugere på hjemmemarkedet i USA og i Holland kan indsende deres gamle iPhones, skal firdobles.

Læs også: Apples leverandører forpligter sig til ren energi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Avanceret genanvendelse skal blive en vigtig del af elektronikforsyningskæden, og Apple viser en ny vej for at hjælpe vores industri fremad”, siger Apples vicepræsident for miljø, politik og sociale initiativer, Lisa Jackson.

Det er genbrugsrobotten Daisy, der skal stå for at skille de mange telefoner ad, efter at forbrugerne har returneret dem til ’Best Buy’-butikker på tværs af USA, samt til KPN-forhandlere i Holland. Kunder kan også returnere deres Apple-enheder ved alle Apple Stores eller online gennem apple.com.

”Vi arbejder hårdt på at designe produkter, som vores kunder kan stole på i lang tid. Når det er tid til at genbruge dem, håber vi, at bekvemmeligheden og fordelene ved vores programmer vil opfordre alle til at indlevere deres gamle enheder”, siger Lisa Jackson.

Genbrugsrobot kan skille 200 mobiler ad i timen
Daisy kan skille 15 forskellige IPhone modeller ad med en fart på 200 enheder i timen. Når materialet er blevet skilt ad af robotten, bliver det genbrugt i fremstillingsprocessen.

Nogle af de materialer, der bliver genanvendt, er kobolt-batterierne, tin-elementer til styringsmekanismen og aluminiumslegeringen til selve indkapslingen af de elektriske komponenter. Disse sjældne mineraler er blandt de dyreste komponenter i en moderne smartphone.

Læs også: Apple-rapport viser fremskridt for bæredygtighed i forsyningskæden

Apple har modtaget næsten en million produkter og hver Daisy-robot kan adskille 1,2 millioner per år. I 2018 håndterede virksomheden mere end 7,8 millioner Apple-enheder og fjernede dermed mere end 48.000 tons elektrisk affald fra lossepladser.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere