10.02.2022  |  Sourcing

Andres affald er danske Combineerings guld

Danske Combineering leverer det bedste årsregnskab nogensinde med rekord i både resultat og omsætning. Green Tech-virksomheden udvikler standardiserede løsninger til at omdanne affald til nye ressourcer. Som følge af stigende krav om grøn omstilling bugner virksomhedens ordrebog frem mod 2025.

De stigende krav om grøn omstilling i Danmark og rundt om i Europa og globalt har ført til vokseværk hos den danske Green Tech-virksomhed Combineering, der kom ud af 2021 med det bedste resultat nogensinde samt en rekordhøj omsætning. 

Årsregnskabet for 2021 viser et resultat på 9,9 millioner kroner mod 2,3 i 2020, mens omsætningen voksede med 25 procent til 207 millioner sammenlignet med 165 året før.  

”Affald har i snart fire årtier været vores vigtigste ressource. Det er vi stolte af, fordi vi både kan være med til at gøre en positiv klimaforskel og samtidigt drive en vækstforretning med et nærmest utømmeligt potentiale. Jo flere tons affald, vi er med til genanvende, jo mere vokser vores forretning”, siger finansdirektør Kim Bjørn Christensen fra Combineering. 

Læs også: De forvandler plastikaffald til designermøbler

Det er en kombination af fortsat skærpede lovkrav om affaldshåndtering og det generelt voksende pres for grøn omstilling væk fra fossil energi, som har ført til en vækst i efterspørgslen efter Combineerings løsninger.  

Affaldsspecialister før det var cool 

At affald fra stort set alle sektorer har udviklet sig til en guldgrube for Combineering kommer ikke som en overraskelse for den administrerende direktør, der kom til i 2016, og som siden har været central i gennemførelsen af de følgende års generationsskifte i virksomheden. 

”Vi har brugt årtier på at udvikle standardiserede løsninger inden for cirkulær affaldshåndtering – også før det blev et område under stor bevågenhed. Derfor har vi dag de tekniske løsninger klar på hylden, ligesom vi besidder den juridiske ekspertise til at overholde lovgivning, eksempelvis at håndtere affald over landegrænser. På grund af vores historik kunne vi for to år siden lægge en langsigtet strategi om vækst og udvidelse af vores aktiviteter frem mod 2025, og i dag er vi allerede langt foran”, siger Carsten Park Andreasen. 

Fremadrettet forventer Combineering en gennemsnitlig vækst på 40-45 procent i omsætningen, og Green Tech-virksomheden har kontrakter frem til 2025.  

”Fordi vi kender fremtiden, tør jeg godt sige, at vi i 2025 har en plan om en omsætning på over en milliard kroner", siger Carsten Park Andreasen. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere