Analyse: Levering skal gå stærkt, rigtig stærkt, om 10 år

Teknologivirksomheden Zebra har undersøgt forventningerne til fremtidens levering af nethandelspakker, og tempoet bliver markant. Knap 80 procent af logistikfirmaerne regner med at levere samme dag i 2023 og 40 sigter efter to-timers vinduer i 2028.

Droner er af mange ledere i Zebras undersøgelse udpeget som den mest disruptive teknologi. De kan også være et middel til at opfylde det mål om hurtigere levering, de fleste selskaber forventer at kunne tilbyde i fremtiden..

30.05.2018

SCM.dk

Fremtidens onlineshoppere vil have deres varer i en fart, og det skal logistikfirmaerne være klar til. For at tage pulsen på selskabernes forventninger til udviklingen på området, har den amerikanske teknologivirksomhed Zebra analyseret, hvordan såvel producenter og transportvirksomheder som detailhandlere forbereder sig på de voksende krav.

Læs også: Walmart satser stort på levering af online-handel

Zebras globalt baserede Future of Fulfillment Vision Study viser, at 78 procent af logistikvirksomhederne regner med at tilbyde sammedags-levering i 2023, og at 40 procent forventer at kunne levere inden for et vindue på to timer i 2028. 87 procent forventer desuden at bruge crowdsourced levering eller større chaufførnetværk til den tid.

Generelt er der bred enighed blandt de adspurgte (89 procent) om at den voksende e-commerce er en central driver for behovet for hurtigere levering.

Andre centrale punkter i undersøgelsen omfatter blandt andet:

  • Kun 39 procent af de adspurgte supply chain-aktører opfatter sig selv som omnichannel. Reduktion af ventende ordre er den største udfordring i den forbindelse, efterfulgt af sortimentsallokering og fragtomkostninger
  • For detailvirksomhedernes vedkommende bruger 76 procent i dag butiksvarer til at dække onlineordrer, mens 86 planlægger at implementere in-store-afhentning af disse ordrer inden for det næste år. Mange forhandlere omdanner så småt deres butikker til at være fulfillmentcentre for at håndtere e-handelen
  • 87 anerkender at returvarer er en udfordring. Det øgede udbud af gratis og nemmer returneringsløsninger giver flere returvarer, som er dyre for butikkerne at håndtere. Over 60 procent af de detailvirksomheder, der ikke tilbyder gratis shipping, gratis returnering eller sammedags-levering, regner med at gøre det på et tidspunkt
  • Over halvdelen, 55 procent, bruger stadig manuelle processer (papir og blyant) til deres logistikprocesser. I 2021 forudser Zebra imidlertid at 94 procent af virksomhederne vil bruge håndholdte enheder i stil med dem, selskabet selv fremstiller.
  • RFID-teknologi og platforme til håndtering af lagerbeholdning vil vokse med 49 procent de næste fem år. Det vil forbedre præcisionen i forsyningskæderne og de handlendes tilfredshed, og samtidig reducerer risikoen for at have for få eller for mange enheder på lager, eller at genopfyldningen fejler
  • Fremtidens teknologi vil selvsagt påvirke forsyningskæderne i stor stil og gøre dem mere forbundne, automatiserede og intelligente. De adspurgte ledere peger på elementer som droner (39 procent), førerløse køretøjer (38 procent), mobile og bærbare (wearable) løsninger (37 procent) og robotter (37 procent) som de potentielt mest disruptive teknologier.
  • Trenden med at bruge butikkens varer til at klare onlineordrer er specielt udbredt i Europa, hvor over 80 anvender den strategi. Kalkulen er ganske enkelt at en finere netværk af butikker hurtigere kan få ordrerne ud til kunderne end en håndfuld store, centraliserede distributionscentre.

Til studiet har Zebra interview over 2.700 fagfolk i transport- og logistikvirksomheder, detailbranchen og produktionsindustrien i lande som bl.a. USA, Canada, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Kina, Indien og Australien.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online