21.02.2017  |  Lager & distribution

Amazon vil skabe 15.000 nye job i Europa i år

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon opruster kraftigt i Europa, hvor man i løbet af det næste års tid vil ansætte i alt 15.000 nye medarbejdere. Hjemme i USA er målsætningen 100.000 job over de kommende 18 måneder.

At sige, at det går godt for Amazon, vil være lidt af en underdrivelse. Væksten i Jeff Bezos’ godt 20 år gamle selskab, der for længst har gjort ham til mangemilliardær, må nærmest beskrives som eksplosiv i disse år, og det understregede selskabet i går, mandag.

Læs også: Amazon investerer milliarder i egen lufthavnshub

Her meldte koncernens europæiske division således ud, at man vil skabe 15.000 nye fuldtidsstillinger over hele Europa i løbet af 2017. Dermed vil Amazons arbejdsstyrke i EU og omegn vokse fra omkring 50.000 i december sidste år til godt 65.000 inden dette års udgang.

De nye arbejdspladser vil ifølge Amazon blive tilgængelige for mennesker i en lang række europæiske lande og med alle typer erfaring, uddannelse og kompetencer, lige fra ingeniører og softwareudviklere til dem, der vil have en entry-level position og træning på jobbet. En stor del af ansættelserne vil ske i de mange nye fulfillment centre, Amazon pt. er ved at opføre i Frankrig, Tyskland, Polen, Spanien og Storbritannien.

”Vi fortsætter med at investere massivt på tværs af Europa i fulfillment, kundeservice, cloud-teknologi, forskning og udvikling, machine learning, avanceret logistik og meget andet”, siger vice president for Amazon EU Retail, Xavier Garambois.

En af de store nationale vindere i Amazons planer er Storbritannien, der kan se frem til 5000 nye arbejdspladser oveni i de 19.000, der allerede er beskæftiget i e-handelsgigantens enorme maskineri. Igen spænder ansættelserne bredt; fra hovedkontoret i London over kundeservice i Edinburgh til adskillige fulfillment centre og specialister til Amazons forskellige tjenester såsom Alexa, Prime Air, Prime Video, cloud computing i AWS og meget andet.

Læs også: DHL: E-handel mellem lande har enormt vækstpotentiale

Udmeldingen om den europæiske oprustning kommer kun godt en måneds tid efter Amazons meddelelse om, at man agter at udvide forretningen mindst ligeså voldsomt på hjemmemarkedet i USA. Her vil man således hyre 100.000 nye folk over de næste 18 måneder, hvilket vil bringe den samlede medarbejderskare op på 280.000 i midten af 2018.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere