25.05.2018  |  Innovation

Amazon ruller live tracking af pakker ud i hele USA

Amerikanske Amazon-kunder kan nu følge deres pakker i real time på det sidste stykke vej inden leveringen. Det sker via netgigantens Map Tracking-tjeneste, som nu er tilgængelig i hele landet – og tilsyneladende også snart i Storbritannien.

’Hvor er min pakke fra Amazon’, tænker du. ’Ah, jeg logger da lige ind på sitet eller i app’en og ser efter på det liveopdaterede kort. OK, chaufføren er fem gader væk og har tre stop inden han er ved mig. Og nu kører han, kan jeg se. Perfekt, så er han her om 10 minutter’.

Læs også: Sådan leverer Amazon sit kerneprodukt: bekvemmelighed

Ovenstående scenarie er nu virkelighed for alle Amazons kunder i USA, der med udrulningen af Amazon Map Tracking kan følge deres vares præcise vej mod levering. Tjenesten giver et estimat på, hvornår forsendelsen vil ankomme, hvor mange stop væk chaufføren er og hvor lastbilen er i forhold til kundens hjem eller arbejdsplads, skriver cnet.com.

Servicen blev faktisk lanceret allerede sidste år, men kun for udvalgte medlemmer. Sitet Android Police berettede så i onsdags, d. 23. maj, at Map Tracking ville blive tilgængeligt for alle pakker, Amazon selv leverer, i hele USA, hvilket koncernen så bekræftede.

”Amazon Map Tracking-tjenesten er endnu en leveringsinnovation, som vi arbejde på for at forbedre bekvemmeligheden for kunder og give dem større synlighed omkring deres forsendelser”, siger talskvinde for Amazon, Alana Broadbent, til cnet.

På sit britiske site skriver Amazon også Map Tracking-tilbuddet, og her fremgår det, at der kan være undtagelser i forhold til, hvor mange detaljer, man kan se, ligesom det understreges, at nogle pakker bliver leveret af transportfirmaer, hvor servicen ikke er tilgængelig.

Læs også: Amazon er ved at blive en shippingvirksomhed – Maersk er bevidst om truslen

Ifølge Business Insider er de flest kunder begejstrede for muligheden, men andre påpeger også det lidt foruroligende i at kunne overvåge chaufføren og følge hans rute i detaljer. En enkelt bruger beretter eksempelvis om, hvordan han er ved at blive sindssyg af at observere, hvordan en chauffør har kredset omkring hans hus i en halv time, men uden at nå frem…

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere