18.09.2023  |  Innovation

Alvorlige fejl på køretøjer håndteres på få timer

Brugen af digitalisering i transportsektoren skaber vedvarende og forbedrede betingelser for vognparksejere, der stræber efter at optimere deres totale ejeromkostninger og styrke chaufførernes sikkerhed. Nye data fra IVECO viser, at deres digitale platform, IVECO ON, muliggør håndtering af hele 92 procent af alle alvorlige fejl på køretøjer inden for blot fire timer i IVECO's nordiske region.

Det mest profitable for vognparksindehavere og transportvirksomheder er at undgå uforudsete afbrydelser. Hvert eneste valg har derfor til formål at optimere køretøjets driftstid og sikre, at bilen forbliver i bevægelse.
I den stadig mere digitaliserede transportbranche er der nu en række værktøjer tilgængelige, som kan hjælpe køretøjsflåden med at optimere driften, øge produktiviteten og skabe bedre betingelser for chaufførernes sikkerhed under kørslen.
En ny rapport fra IVECO viser, at deres digitale platform, IVECO ON, kan hjælpe kunderne med at undgå daglige afbrydelser – og det er både omkostningsbesparende og hjælper med at undgå unødvendige risici.

”Vores mål er at maksimere driftstiden for vores kunder, samtidig med at vi forebygger skader og alvorlige fejl. Vores data viser, at vi ved hjælp af IVECO ON har været i stand til at håndtere og løse 92 procent af alle kritiske køretøjsfejl samt cirka 94 procent af alle ikke-kritiske fejl i Norden. Desuden ser vi, at omkring 90 procent af disse tilfælde kun har taget 24 timer, indtil vi har løst problemet eller fået bilen ind på værkstedet”, fortæller Nico Jørgensen, TCO Manager hos IVECO.

Udover IVECO ON’s realtidsanalyse er den digitale platform også til hjælp, når uventede problemer opstår. I samarbejde med personalet i IVECO ON’s kontrolrum, beliggende i Italien, er det nemlig muligt at imødegå eventuelle udfordringer i god tid – og dermed spare tid:

”Vores kontrolrum udgør en central del af vores konnektivitetsaftale. Det er placeret i den italienske by Torino og er bemandet døgnet rundt af personale, som konstant overvåger de biler, der er tilknyttet vores IVECO ON-system. Hvis der opstår en fejl i et køretøj, aktiveres en alarm i kontrolrummet. Dette efterfølges af en grundig undersøgelse af fejlen samt vurdering af de nødvendige assistancemuligheder. Derudover informeres forhandleren på kundens primære marked, så den lokale tekniske support kan reagere, hvis andre biler skulle have rapporteret samme fejl”, udtaler Henrik Vangsfeldt, Customer & Product Support Manager hos IVECO.

”Ved alvorlige fejl er kontrolrummet i stand til direkte at kontakte kunden og informere om de nødvendige tiltag – for eksempel hvis bilen skal på værksted med det samme. Derudover har vi indført geofencing på alle køretøjer, hvilket giver os mulighed for at spore deres position. Dette tillader kontrolrummet at kontakte værkstedet, inden de kontakter kunden. På den måde kan de undersøge tilgængelige reservedele og passende tidspunkter, hvorefter de kan informere kunden direkte”, fortæller, Henrik Vangsfeldt.

Henrik Vangsfeldt afslutter:
”Ved mindre alvorlige fejl, eller når det er tid til service, er vi i stand til at informere kunden og samtidig assistere dem med at arrangere et besøg på værkstedet så hurtigt som muligt. Vi kan også hjælpe dem med at finde værksteder uden for deres hjemmemarked – dette gælder, uanset om du har en omfattende flåde af køretøjer eller blot én enkelt bil. Det eneste, der kræves, er, at IVECO ON er aktiveret”.

Et aspekt, som IVECO ønsker at belyse, er det, der betegnes som "forudsigelig kørsel". Teknologien anvendes til at forudsige førerens opførsel på baggrund af diverse faktorer, herunder trafikforhold, tidspunkt på dagen og tidligere kørselshistorik. En væsentlig del af teknologien inkluderer også anvendelsen af hjælpemidler og analyseværktøjer som eksempelvis IVECO ON.

Læs også: Forskningsprojekt vil sikre grøn og sikker digital fremtid

”For en ejer af en vognpark åbner teknologien med forudsigelig kørsel op for flere betydelige fordele. Gennem prognosticering af førerens adfærd er det muligt at mindske brændstofforbruget og vedligeholdelsesomkostningerne ved at undgå unødigt slid på køretøjet. Desuden medvirker det til at mindske risikoen for ulykker, idet føreren bliver mere opmærksom på sin kørsel. Med IVECO ON assisterer vi også kunderne i at strømline værkstedsprocessen og opnå optimal udnyttelse af deres værkstedsbesøg. På den måde opnår kunden besparelser, og køretøjets levetid forlænges”, afslutter Henrik Vangsfeldt.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere