05.12.2019  |  Branchenyt

Aarhus Havn slår egen containerrekord

Aarhus Havn overgår forventningerne og har allerede en måned for årets udgang slået forrige års rekord for håndtering af containere. I 2020, hvor grønlandske Royal Arctic Line begynder at anløbe havnen i fast rutefart, ser man frem til yderligere vækst.

Næsten en måned før årets slutning kan Aarhus Havn glæde sig over at have slået sin egen rekord, som blev sat sidste år med 540.363 containere (TEU) – eller mere end én container i minuttet alle årets 365 dage.

Læs også: Aarhus Havn fortsætter godsvæksten i første halvår af 2019

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De containere, der løftes over kaj på Aarhus Havn i den resterende del af december udgør således årets vækst i containeromsætningen - en vækst, der skal lægges oven i de seneste to års fremgang på cirka 20 procent.

Kundechef Nicolai Krøyer havde ved årets begyndelse en forventning om, at Aarhus Havn i 2019 ville slå sin egen rekord i containeromsætning, men han er alligevel overrasket over, at det allerede sker efter cirka 11 måneder.

”Vi bygger trods alt oven på en to-årig periode med en vækst på 20 procent. Derfor er det meget positivt, at hver eneste container, der løftes over kaj fra i dag og resten af året, tikker ind på omsætningstallet som fremgang", siger han.

Fortsat stigning i 2020
Han vurderer, at nogle af landets store eksportvirksomheder har travlt og sender langt flere varer ud af landet end på samme tidspunkt sidste år.

Nicolai Krøyer har også noteret sig, at Hamburg Havn glæder sig over en fremgang på 6,9 procent i årets første ni måneder, mens gennemsnittet hos Hamburg Havns nærmeste konkurrenter ligger på 3,4 procent.

”Ud fra de tal kan jeg konstatere, at vi ligger godt i markedet, og jeg er ret sikker på, at vi aktuelt både tager markedsandele nationalt og internationalt”, fastslår Nicolai Krøyer.

Aarhus Havn ser frem til en fortsat stigning i containeromsætningen i 2020, hvor også et helt nyt containerrederi begynder at anløbe havnen i fast rutefart.

Læs også: Aarhus Havn arbejder for at etablere landstrømsanlæg

Det er det grønlandske Royal Arctic Line, der har indgået en aftale om samsejling med islandske Eimskip, der i forvejen udgør en væsentlig del af omsætningen på Aarhus Havn.

- SMP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere