10.06.2015  |  Lager & distribution

Aalborg Havn åbner igen for godstransport

Indhold fra partner Hvad er dette?

Aalborg havn har renoveret jernbanesporet fra hovedlinjen i Aalborg til Østhavnen. Byggevirksomheden Cembrit skal som den første kunde teste jernbanesporet i morgen den 11. juni.

Sidste år annoncerede Aalborg Havn, at stamsporet mellem Aalborg og Østhavnen skulle renoveres. Siden marts er der blevet arbejdet på den 16 kilometer lange strækning, og torsdag den 11. juni skal sporet stå sin første prøve.

Læs også: Kæmpekran løfter 169 vindmølleelementer

Den første kunde, der skal benytte sig af det genoprettede stamspor, er den aalborgensiske byggevirksomhed Cembrit, der vil bruge sporet til at fragte produkter fra sine produktionsfabrikker i Tjekkiet og Polen til Aalborg.

Og det glæder administrerende direktør i Aalborg Havn Claus Holstein, at man nu kan prøve strækningen af.

”Med den første kunde på skinnerne har vi taget et stort skridt på vejen mod en regelmæssig anvendelse af jernbanesporet. Vi håber og tror, at det kan være med til at kickstarte godsbanetransporten i Nordjylland”, siger Claus Holstein.

Ikke helt færdig
Aalborg Kommune arbejder på at etablere en sænkning af sporet, som skal gøre Egnsplanvej og stamsporet uafhængige af hinanden. Sænkningen skal være med til at sikre den fremtidige drift samt at understøtte byggeriet af det nye universitetshospital, så trafikafviklingen bliver bedre. Derfor vil der være en periode, hvor sporet bliver lukket. 

”Vi ser frem til, at sporet er helt klar til regelmæssig drift, idet vi forventer en øget aktivitet, hvor det kan blive aktuelt med flere ugentligt afgange. Vi får løbende forespørgsler fra virksomheder, der er interesserede i godsbanetransport, så vi ved, at behovet er der”, siger Claus Holstein, der forventer, at godstransport kan blive et fremtidigt konkurrenceparameter for Aalborg og for havnen.

Læs også: 2014 blev et rekordår for Aalborg Havn

Det er den svenske godstransportør Captrain, der står for banekørslerne, mens Danske Fragtmænd håndterer godset, når det kommer ind på Aalborg Havn. Der er afsat et tocifret millionbeløb til renovering og vedligehold af godsbanen. 

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere