18.06.2013  |  Produktion

3D-printere muliggør lokal produktion

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er for alvor ved at komme fut i udviklingen inden for 3D-printere, og det gør lokal produktion i Europa og USA konkurrencedygtig.

At printe i 3D er ikke længere ren science fiction, og efterhånden som printerne bliver billigere og teknologien bedre, vil lokal produktion i Europa og USA kunne konkurrere med de lande, hvor arbejdskraften er billigere.

3D-print-teknologien betyder således, at det for nogle virksomheder vil være en fordel at hjemtage produktionen og være tættere på de markeder, hvor produkterne bliver solgt, skriver ugebrevet Mandag Morgen.  

Det er især besparelser på logistikken og bedre mulighed for at overvåge og sikre kvaliteten i produktionskæden, der kan få virksomhederne til at starte en lokal 3D-print-produktion op.   

Men udviklingen inden for 3D-print-teknologien betyder ikke, at Europa og USA får de mange outsourcede ufaglærte job tilbage. Derimod vil nye virksomheder og forretningsmodeller med behov for højtuddannet arbejdskraft blomstre op, skriver ugebrevet.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere