26.10.2021  |  Branchenyt

200.000 opslåede job på et halvt år slår rekord

I dag er er flere åbne jobannoncer i Danmark end der har været i 14 år. Særligt de seneste måneder har givet grobund for det rekordhøje niveau, viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Det er rekordernes tid på arbejdsmarkedet, og en helt ny analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at der det seneste halve år har været flere opslåede job end på noget tidspunkt de seneste 14 år.

”Det er en fornøjelse, at der er kommet så meget gang i den. Særligt september har været helt vild. Der er en enorm aktivitet i virksomhederne og på arbejdsmarkedet og i samfundet i det hele taget”, fortæller vicedirektør Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Læs også: Mens ufaglærte kæmper om jobs, skriger virksomheder på faglært arbejdskraft

DI’s analyse viser, at der de seneste seks måneder har været opslået 200.000 jobannoncer, og det er altså mere, end der var under højkonjunkturen i 2007.

”Det er entydigt positivt, at der er så mange jobopslag. Problemet er, hvis stillingerne ikke bliver besat, og det ser vi desværre en stigende tendens til i øjeblikket, hvor over halvdelen af virksomhederne har oplevet forgæves rekrutteringer”, siger Steen Nielsen.

Foruroligende rekrutteringstal

En rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at rekrutteringsudfordringerne på arbejdsmarkedet er i markant stigning. Opgjort i antal har der været ca. 110.000 forgæves rekrutteringer på et halvt år, hvilket er det højeste antal siden foråret 2008.

”Det er et foruroligende højt tal, men endnu mere foruroligende er det, at den survey bygger på svar, der er indsamlet fra december til maj, hvor virksomhedernes søgen efter nye medarbejdere var på et noget lavere niveau, end det har været tilfældet de seneste fire måneder”, forklarer Steen Nielsen.

Læs også: Hver tredje private jobopslag efterspørger digitale kompetencer

”Der kan ikke herske nogen tvivl om, at rekrutteringssituationen ude i virksomhederne reelt er endnu værre i øjeblikket, end STAR’s undersøgelse viser. Vi kan kun gisne om, hvordan det vil få antallet af forgæves rekrutteringer til at skyde i vejret”.

DI’s analyse er baseret på et sæsonkorrigeret udtræk fra Jobindex.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere