16.08.2022  |  Sourcing

Ørsted udvider klimamål til hele sin forsyningskæde

Ørsted har sat et klart mål om, at alle leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi i 2025, og bliver dermed det første energiselskab i verden, der stiller krav til sine leverandører på det felt.

Ørsted har reduceret sin udledningsintensitet for scope 1 og 2 med 87 procent siden 2006 og er godt på vej til at blive CO2-neutral inden 2025 i sin egen energiproduktion og drift.

Energiselskabet fortsætter sin omfattende udbygning af vedvarende energi. Derfor arbejder Ørsted på at takle leverandørernes CO2-udledning fra produktion, transport, installation og drift af vedvarende energiaktiver som det næste skridt i selskabets arbejde med at reducere CO2-udledningen.

Det betyder også, at selskabet udvider sit mål om 100 procent vedvarende energi fra kun at omfatte de strategiske leverandører til at omfatte alle leverandører. Altså skal alle Ørsteds leverandører i senest 2025 udelukkende bruge energi fra vedvarende energikilder, når de leverer produkter eller ydelser til Ørsted.

”En bæredygtig fremtid for vores klode kræver en hurtig omstilling til vedvarende energi og en begrænsning af den globale opvarmning til 1,5 °C. Derfor skal branchen for vedvarende energi gå forrest ved at reducere CO2-udledningen i sin egen forsyningskæde”, siger Mads Nipper, der er koncernchef og administrerende direktør for Ørsted.

Læs også: Ørsted og DSV tester fragtdroner i Kattegat

”Vi sætter stor pris på de eksisterende og nye leverandører, som deler vores ambitioner, såvel som den indsats de leverer, og vi glæder til at arbejde sammen om at nå målet om 100 procent vedvarende energi”, tilføjer han.

Med det nye mål forventer Ørsted af alle sine leverandører, at de dækker 100 procent af deres elforbrug med vedvarende energi.

Det kan leverandørerne opnå ved for eksempel at investere i vedvarende energiaktiver på sites, indgå elkøbsaftaler (PPA’er) bundet til vedvarende energiprojekter, hvis realisering er afhængig af, at der sikres finansiering, eller at købe certifikater på vedvarende energi.

Ørsted vejleder gerne sine leverandører i vedvarende energi, så de kan vælge de bedste løsninger.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere