10.04.2019  |  Lager & distribution

Wing starter kommerciel dronelevering i Australien

Dronevirksomheden Wing har siden 2014 testet levering med droner i Australien, og nu har man fået tilladelse til at starte kommerciel levering i hovedstaden Canberra, hvor den nordlige del af byen snart kan få leveret alt fra varm kaffe til medicin direkte til døren via droner.

Wing, der er en dronevirksomhed under Googles moderselskab Alphabet, har i denne uge lanceret kommerciel dronelevering i det nordlige Canberra, hovedstaden i Australien.

Det er ikke første gang, der bliver sat vind under vingerne; virksomheden har siden 2014 testet dronelevering i Australien, og lancerede et startup-projekt i Finlands hovedstad Helsinki her i foråret.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Alphabet-firma starter droneleveringsprojekt i Finland i 2019

I løbet af de sidste 18 måneder har Wing fløjet mere end 3.000 gang til australske borgere i områderne Fernleigh Park, Royalla og Bonython. Og virksomheden mener selv, at det har været en succes:

”Den feedback, vi har fået under forsøgene, har været værdifuld og hjælper os med at forbedre vores operationer for bedre at imødekomme behovene og forventningerne hos de lokalsamfund, vi opererer i. Vi vil fortsætte med at engagere os med lokalsamfundet, mens vi udvider vores service”, skriver Wing.

Droneleveringen er i første omgang mulig for kunder, der bor i forstæderne Crace, Palmerston og Franklin, men virksomheden har planer om at udvide til kunder, der bor i Harrison og Gungahlin i de kommende måneder.

Dronelevering via en app
Wing har en app, hvor kunderne kan logge på og bestille for eksempel frisk mad, varm kaffe og håndkøbsmedicin, og så er det en leveringsdrone, der kommer med varerne indenfor et par minutter, direkte til døren.

”Så uanset om du er hjemme med et sygt barn, der har brug for medicin eller en travl forretningsperson, der har brug for en nem levering af for eksempel frisk brød, så kan du få det leveret lige til døren uden bøvlet med at skulle ud ad døren”, lyder det fra Wing.

Læs også: Nyt dronesamarbejde skaber milepæl inden for ubemandet lufttransport i USA

Wing har indgået samarbejde med lokale forretninger og butikker, så kunderne har en bred vifte af muligheder tæt på deres bopæl.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere