26.04.2019  |  Lager & distribution

Wing bliver det første droneselskab, der får leveringscertifikat i USA

Den amerikanske luftfartsstyrelse har tildelt droneselskabet Wing et certifikat, der giver selskabet lov til at flyve ud med varer i USA. Det kan bane vejen for flere selskaber, mener direktør.

Dronevirksomheden Wing, der hører under Googles moderselskab Alphabet, bliver det første til at levere varer til borgere via droner i USA. FAA, der er den amerikanske luftfartsstyrelse, har tildelt selskabet et ”Air Carrier Certification”, der giver selskabet lov til at operere i USA.

Læs også: Alphabet-firma starter droneleveringsprojekt i Finland i 2019

”Dette er et vigtigt skridt fremad for sikker testning og integration af droner i vores økonomi. Sikkerhed fortsætter med at være vores førsteprioritet, mens denne teknologi fortsætter med at udvikle og realisere sit fulde potentiale”, siger den amerikanske transportminister, Elaine L. Chao.

Helt konkret betyder certifikatet, at Wing kan gå i gang med at bringe kommercielle pakker ud i USA. Selskabet har planer om at starte ud i staten Virginia og senere udvide:

”Droneregler tillader stadig ikke de fleste typer luftfartøjer over større folkemængder og byområder, hvilket begrænser, hvor Wing kan operere. Men godkendelserne, der blev underskrevet af FAA fredag ​​og mandag (d. 19. hhv. 22. april, red.), giver virksomheden mulighed for at tage penge for leverancer af kunders vare i Virginia og søge tilladelse til at udvide til andre regioner”, skriver Wing i en pressemeddelelse.

Det har været en lang proces
Certifikationsgodkendelsen har været længe undervejs og ansøgningsprocessen til FAA tog måneder og var ’meget stringent og meget gennemarbejdet’, forklarer Wings CEO, James Ryan Burgess, i et interview med SupplyChainBrain.

Han mener, at godkendelsen kan lette processen for andre virksomheder, der 'demonstrerer teknologiens markante frembrusen'.

”Det viser, at disse enheder kan skabe værditilvækst i vores lokalsamfund. De kan være en hurtigere, renere og billigere måde at transportere ting på, samtidig med at de bidrager til samfundets sikkerhed”, forklarer James Ryan Burgess over for SupplyChainBrain.

Læs også: Wing starter kommerciel dronelevering i Australien

Udover operationscertifikatet i USA, har Wing testet leveringsformen i Australien siden 2014 og for nyligt fået tilladelse til kommerciel drift af de australske myndigheder.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere