08.09.2020  |  IT

VTM Summit 2022 vil sætte fokus på iSmart-området

Den tilbagevendende VTM-messe i Odense Congress Center blev aflyst i 2020. I stedet skal den finde sted d. 8. – 11. februar 2022, hvor arrangørerne vil sætte et øget fokus på SMART Manufacturing og Additive Manufacturing. Ligeledes skal slutbrugen af produkterne, som er skabt af metalbearbejdning, også i fokus.

I løbet af de sidste 14 år har den danske metal- og maskinindustri med et par års mellemrum kunne mødes i Odense Congress Center for at blive inspireret af og klogere på de nyeste udviklinger indenfor branchen. I år har coronapandemien betydet, at årets VTM Summit er udskudt til 2022. Samtidig vil coronakrisen betyde et øget fokus på de teknologiske muligheder i branchen, hvis forsyningskæder har været hårdt ramt af pandemirestriktionerne.

Særligt skal tilføjelsen af temaet ’iSmart’ hjælpe den danske metalindustri med at kunne konkurrere, når COVID-19 lukker en produktion ned.

Manufacturing på en ny måde

Det nye tema ’iSmart’ er blevet fællesbetegnelsen for Additive Manufacturing (3D-printing) og SMART Manufacturing, der dækker over alt fra robotteknologi til internet of things til kunstig intelligens.

”Den danske metal- og maskinindustri er kendt som et foregangsland indenfor teknologi, og vores måde at bruge ny viden er unik. Det skal vi selvfølgelig fortsætte på VTM Summit i 2022,” siger Krista Kristensen, projektleder for VTM Summit, i en pressemeddelelse.

Læs også: På ti år er antallet af robotter i danske virksomheder fordoblet 

Flere i branchen peger netop på, at produktion i Danmark vil være afhængig af smarte og intelligente løsninger, herunder brug af robotter, hvis produktionen skal kunne hamle op med udlandet.

VTM Summit vil også have et øget fokus på slutbrugen af produkterne, som er skabt af metalbearbejdning. Det kan for eksempel være det metal, som bruges i vindmøller, høreapparater, lamper, biler m.fl. Det åbner også VTM for nye udstillervirksomheder og besøgende.

Garant for et stærkt koncept

Med udgangspunkt i værktøjsmaskiner til metalbearbejdning glæder arrangørerne sig til endnu en gang at kunne åbne dørene op for den danske metal- og maskinindustri.

”Jeg er glad for, at vi fortsat har en messe for metalindustrien i Danmark, og det tror jeg heller ikke, vi kan undvære. Vi afholdt en workshop for vores udstillere i starten af året, hvor der var opbakning til VTM Summit 2022 fra branchen. Derfor synes jeg, det er et stærkt fundament, vi har med i vores planlægningsarbejde, og vi er allerede langt med områder som ‘Made in Metal’ og ‘iSMART’, som jeg forventer mig meget af,” siger Krista Kristensen.

I den kommende tid vil arrangørerne bag messen arbejde på at sikre det stærke koncept, som VTM altid har været garant for.

VTM Summit løber igen af stablen d. 8. – 11. februar 2022.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere