Volvos miljøvenlige elbilfabrik i Kina forkorter produktionskæden

Når Volvo næste år starter produktionen af sine Polestar-elbiler i Kina, bliver det på en fabrik, der vil leve op til de strengeste miljøstandarder, samtidig med at leverandørerne er tæt på. Det giver et plus på klimaregnskabet.

Volvos Polestar-fabrik er tegnet af norske Snøhætta og skal stå klar næste år. Illustration: Polestar.

30.10.2017

SCM.dk

Volvo er blandt de bilmærker, der satser stort på elbilen som fremtidens transportmiddel, både med køretøjerne under eget navn og i regi af den svenske gigants dedikerede elbilundermærke, Polestar, der for alvor skal ramme verdensmarkedet i de kommende år.

Læs også: Daimler klar med ny elektrisk lastbil

Til det formål har koncernen sat gang i opførelsen af en arkitekttegnet produktionsfabrik i Chengdu i Sichuan-provinsen i Kina, og det er med klimaambitionerne i højsædet. Faciliteten skal således blive en af verdens mest miljøvenlige af sin slags, skriver Teknisk Ukeblad.

Fabrikken opføres i et industriområde kun få kilometer fra Volvos eksisterende site i området, og ikke mindst tæt på en lang række leverandører, hvilket betyder at bilerne kan produceres i Kina uden at de fleste af komponenterne skal sendes fra Europa, selvom nogen af dem dog må importeres fra bl.a. Sverige.

De biler, der bygges til det europæiske marked skal selvsagt fragtes tilbage fra Kina, men det hænger ikke desto mindre sammen både miljømæssigt og økonomisk, forklarer Kjell Waløen, der er ansvarlig for produktion og logistik i Polestar.

”Jo kortere afstand en bil skal transporteres, jo mindre CO2-aftryk har den. Men det giver alligevel god mening; det er billigere at sende en hel bil end at sende alle delene til en bil. En bil er færdigpakket, mens delene skal have luft imellem sig”, siger han til tu.no.

Masser af vand og VE
Polestar-fabrikken bliver den første fabrik i Kina, som lever op til den strengeste LEED-standard (Leadership in Energy and Environmental Design). Det indebærer bl.a. at den skal drives udelukkende med vedvarende energi, primært i form af vandkraft. Chengdu ligger således i en bjergrig region med megen regn, hvilket man vil både udnytte og gardere sig imod.

”Regn og oversvømmelser er et tema i det her område, så vi skal blandt andet bygge en sø på 8000 kubikmeter for at opsamle store regnskyl så at vandet ikke går direkte i afløbssystemet. Vi samler vandet på taget og fører det ned, så vi kan bruge det til vanding. Så får du ikke den her pludselige påvirkning på kloakkerne”, siger Kjell Waløen.

Læs også: Ny aktør på banen med elektrisk lastbil

Derudover understreger han, at der generelt ikke er sparet på noget når det kommer til klimakontrol, temperatur, lys eller strøm, ligesom man ser frem til at den lokale elforsyning kan levere den vedvarende vare. Pt. er der installeret 14.000 megawatt kulkraft i Sichuan-provinsen, men inden 2020 skal vandkraftkapaciteten alene være på 90.000 MW.

-AK

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

20.02.2025SCM.dk

Robotløsning sikrer natproduktion hos tandhjulsproducent

19.02.2025SCM.dk

Dansk kaffefirma revolutionerer kaffelogistikken med IoT og bæredygtighed

19.02.2025SCM.dk

Nyt projekt skal skabe fælles fremtidsvision for danske virksomheder

18.02.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Gentagne kvalitetstest sikrer SCANLOX’s løsninger til medicinalindustrien

13.02.2025SCM.dk

Elworks skifter emballageplastik ud med papir og opnår markant fald i CO2e

11.02.2025SCM.dk

Novo Nordisk-byggerier støvsuger Sjælland for lagerlokaler

11.02.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Sådan lever Agilox AMR’er op til de vigtigste tendenser for 2025

11.02.2025SCM.dk

Fra overskudsbrød til nye fødevarer: Cirkulær innovation i værdikædesamarbejde

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online