04.09.2019  |  Branchenyt

Vognmand og chauffør tildelt store bøder for manipulation med takograf

En dom ved Retten i Roskilde gav bøder på over 500.000 kr. og fire års ubetinget frakendelse af førerretten til chaufføren. Det sker efter, at Midt- og Vestsjællands Politi kunne konstatere, at der var foretaget indgreb i en lastbils takograf.

Retten i Roskilde har tildelt en unavngivet vognmand og dennes slovenske chauffør større bøder.

Læs også: Udenlandske vognmænd får kæmpe bøder for snyd i Danmark

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det sker efter, at Tungvogncenter Øst (TCØ) ved Midt- og Vestsjællands Politi i december 2018 standsede en lastbil på Køge Bugt-motorvejen. Her blev det konstateret, at der var foretaget indgreb i takografen, så den kunne optegne hvil under kørslen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

”Det er åbenlyst, at det er livsfarligt og uansvarligt at have en chauffør kørende på vejene, som ikke får de hvil, han skal have. Man tør næsten ikke tænke på konsekvenserne af, at en lastbilchauffør falder i søvn bag rattet på en motorvej i myldretiden”, siger politikommissær og leder af vejsidekontrollen i Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Fobian.

Siden denne decemberdag er der derfor blevet foretaget omfattende undersøgelser af lastbilen og analyse af køre-hviletidsdata, og 29. august blev alt dette fremlagt for Retten i Roskilde.

Dommer fulgte anklagemyndighedens påstand
Fremmødt i Retten var både den slovenske chauffør samt en advokat for virksomheden. Efter fremlæggelsen af sagens beviser valgte dommeren at følge anklagemyndighedens påstand og idømte chaufføren en bøde på 168.000 kr. samt fire års ubetinget frakendelse af førerretten.

Virksomheden blev idømt en bøde på 336.000 kr., hvilket er det dobbelte af chaufførens. Både chauffør og virksomhed har nu 14 dage til at beslutte, om de ønsker at anke dommen.

”Jeg håber dommen sender et budskab til både vognmænd og chauffører om, at det ikke kan betale sig at manipulere med takografen på denne måde”, siger Henrik Fobian og fortsætter:

Læs også: Ny aftale sikrer lige vilkår for udenlandske chauffører i Danmark

”Der er rigtig mange vognmænd og chauffører, som sætter en ære i at udføre deres arbejde efter de gældende regler. Men de bliver ramt hver gang en virksomhed laver konkurrenceforvridende snyd”.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere