23.05.2022  |  Produktion

Vinduesproducent investerer millioner i automatisering

Hos Dana Vinduer er man i gang med at fremtidssikre produktionsfaciliteterne i Lind. Seneste skud på stammen er et nyt automatisk alu-bearbejdningsanlæg.

Hos Dana Vinduer i Lind syd for Herning arbejder man kontinuerligt på at fremtidssikre produktionen gennem blandt andet automation, og i den forbindelse samarbejder vinduesproducenten med Nicholaisen i Hørning, som rådgiver i valg af maskinløsninger og optimeringer. Det har senest ført til en investering i et nyt automatisk bearbejdningsanlæg til at save, bore og fræse aluminiumsprofiler til træ/alu-vinduer – og allerede nu kan virksomheden se gevinsterne ved millioninvesteringen.

Anlægget har nemlig efter blot et halvt år i drift blandt andet medført en markant effektivisering af produktionen samt øget kapaciteten med hele 50 procent.

Læs også: Fleksibel produktion handler mest af alt om tankesæt

”Vi er i gang med at optimere produktionen og få ryddet ud i de manuelle processer, som ikke giver værdi, og det har Nicholaisen hjulpet os med. Blandt andet savede vi før aluminiumsprofiler over på en maskine, hvorefter vi manuelt flyttede profilerne til en anden maskine for at lave udfræsningerne. Nu har vi i stedet samlet processerne på ét automatisk alu-bearbejdningsanlæg, hvilket skaber en meget højere effektivitet samt større præcision og således en bedre kvalitet”, fortæller direktør Kristian Orluff og tilføjer:

”Ved at automatisere processerne har vi også fjernet den flaskehals, som vores bearbejdning af alu-profiler førhen har udgjort. Efter at vi for godt et år siden investerede et tocifret millionbeløb i et nyt produktionsanlæg til bearbejdning og udfræsninger på træ-profiler, har vi nemlig haft svært ved at følge med på skæring af alu-profiler– men med det nye anlæg har vi fået et markant løft på kapaciteten med 50 procent, hvilket ikke mindst er vigtigt i lyset af den store efterspørgsel på træ/alu-vinduer i øjeblikket”.

En investering i fremtidens behov
Foruden at give et kapacitetsløft bidrager det nye aluminiumsanlæg ifølge Peter Haahr Larsen, som er salgsleder hos Nicholaisen og har rådgivet Dana Vinduer i forbindelse med investeringen, til at skabe en mere fleksibel og omstillingsparat produktion:

”Dana Vinduer har fået et aluminiumsanlæg, der kan klare stort set alle deres bearbejdningsprocesser automatisk, hvor det før kun var tilfældet i omtrent 80 procent af tiden, og det var både tidskrævende og gav en del overarbejde, når profilerne skulle flyttes og bearbejdes manuelt. Dermed er den nye maskinløsning også med til at skabe langt mere fleksibilitet og mulighed for hurtig omstilling – og det er ikke mindst et vigtigt parameter, hvis man gerne vil optimere produktionen”, forklarer han.

Læs også: Produktionsvirksomheder har behov for robotkompetencer

Fra tre til seks meter
Med anlægget er Dana Vinduer gået fra at kunne håndtere aluminiumslister på tre meter til nu at være i stand til at klare helt op til seks meter uden manuelt arbejde, og det glæder Kristian Orluff sig over, da vinduesproducenten ser et tiltagende antal af de store glaspartier i ordrebøgerne:

”Anlægget giver os samtidig mulighed for, at vi kan håndtere de store glaspartier, som er meget populære – og som vi fortsat forventer vil være det i fremtiden. Før måtte vi bearbejde de lange profiler manuelt, og det var meget tidskrævende. Nu kan vi helt automatisk også håndtere de lange aluminiumsprofiler, hvilket vi egentlig har kunnet med træprofilerne i godt et år på vores Working Process-produktionsanlæg”, siger Kristian Orluff.

Denne artikel er en del af temaet Tema om produktion 2022

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere