23.02.2018  |  Innovation

Video: Stor kinesisk passagerdrone testflyver

I en ny video gennemfører den kinesiske virksomhed Ehang testflyvninger med passager i dronen Ehang 184 for at afprøve sikkerheden, inden den kan gå i drift. Dronen rummer også potentiale for gods.

Det kinesiske virksomhed Ehang, der er blandt verdens førende inden for de såkaldte unmanned aerial vehicles (UAV), har afsløret billeder fra den seneste testflyvning af passagerdronen Ehang 184.

Læs også: Boeing afslører stor godsdrone

Ehang 184-serien er af typen Autonomous Aerial Vehicle (AAV) og kan som den første drone i verden transportere en enkelt person med op til 130 km/t.

Videoen viser blot de seneste i en række af testflyvninger, som skal sikre, at Ehang 184 vil være sikker og klar til offentlig brug i den nærmeste fremtid.

Blandt de ca. 40 passagerer, der hjalp i den afgørende testfase, var viceborgmester i Guangzhou, Wang Dong, og Ehangs grundlægger og ceo, Huazhi Hu.

”Det vi laver er ikke en ekstremsport, så sikkerheden for den enkelte passager kommer altid først. Nu hvor vi har testet Ehang 184 med succes, er jeg virkelig begejstret for at se, hvad fremtiden byder os med hensyn til mobilitet i luften,” siger Huazhi Hu.

Siden grundlæggelsen i 2014 har Ehang gennemført tusindvis af flyvninger, bl.a. en lodret opstigningstest op til 300 meters højde, en godsflyvning med omkring 230 kg, en planlagt rutetest på 15 km og hastighedstest på op til 130 km/t.

Læs også: De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

Derudover har Ehang også udviklet og testet en to personersudgave af dronen, der med en løftekapacitet på op til 280 kg også kan blive nyttig til varedistribution. Hvornår Ehangs droner er klar til offentligheden, har selskabet ikke noget præcist svar på pt.

-JJK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere