Vi hjemtager produktion for at skabe robusthed
Den globale forsyningskæde er blevet for kompleks og sårbar. PPC omplacerer derfor mere produktion fra lavomkostningslande til regionale kompetencecentre tættere på markederne. Det betyder for eksempel mere produktion i Præstø.
Brian Thorup Madsen har arbejdet med ’operations’ i mere end 30 år, og han lægger ikke skjul på, at det glæder ham at se en tendens til, at produktion bliver trukket hjem fra lavomkostningslande. Det mener han både vil effektivisere forsyningskæden og reducere det globale CO2-aftryk.
Han er i dag fabrikschef på PPC’s fabrik i Præstø, som er en af 12 fabrikker fordelt over Asien, Europa, Nordafrika og Nord- samt Mellemamerika drevet af den globale producent af kabel- og fiberløsninger til bredbånd og TV, PPC Broadband Inc.
Investerer i fremtiden
”Pandemien og senest Ukraine-krigen har synliggjort de globale forsyningskæders sårbarhed i form af lange og usikre leveringstider samt øgede omkostninger. Det har vi erkendt hos PPC, og vi er derfor i proces med at flytte dele af produktionen tættere til markederne”, fortæller han og supplerer:
”Det er en vanskelig manøvre, som er udfordrende og som kræver ledelsens og ejernes mod til at investere i teknologi og mennesker. Men det er en spændende udfordring, som jeg er begejstret for at arbejde med”, fortæller han.
Om Brian Thorup Madsen
- Aktuel position: Plant manager på PPC Broadband Inc’s fabrik i Præstø.
- Uddannelse: Civilingeniør, DTU; HR-International Business, CBS og LEAN uddannelser fra Shingo Prize samt APICS.
- Erhvervserfaring: Mere end 30 års ledererfaring inden for produktion, logistik og indkøb i virksomheder som Hardi International, Scandinavian Tobacco Company, raaco, BASF med flere.
Fem udfordringer
Han fremhæver følgende udfordringer for PPC’s danske produktion:
1. Kortlægge nuværende og fremtidige kernekompetencer og hjemtage de rette processer.
2. Investere både i kerneteknologi, it og ikke mindst automatisering, der kan ’overtage’ den medarbejdertunge produktion fra lavomkostningslande.
3. Kontinuerligt arbejde med procesforbedringer gennem metoder som lean og six sigma for at etablere robuste processer.
4. Udvikle medarbejderkompetencer og ikke mindst skabe et attraktivt arbejdsmiljø.
5. Styrke R&D’s evne til at udvikle nye produkter, særligt med fokus på fiber og 5G.
Læs også: Månedens udfordring: Giv leverandøren gode arbejdsvilkår
”Der kan nævnes andre udfordringer, men dette er nogle af dem, der fylder mest”, fortæller han.
Han påpeger, at det er spændende at arbejde med produktivitetsudvikling, både via forbedring af kerneteknologi som nye CNC-maskiner, via automatisering, men også gennem procesoptimeringer.
Lidt som tikamp
”Vi skal levere høj kvalitet og produktivitet, så vi ikke er for løntunge. Vi skal samtidig både tiltrække og fastholde engagerede medarbejdere i et presset arbejdsmarked. Vi skal også bidrage til udvikling af nye produkter inden for fiber- og 5G-teknologi, hvor markedet vækster kraftigt, og endelig skal vi, i alt hvad vi laver, sikre, at måltal for kundefokus, medarbejdersikkerhed og -trivsel hele tiden står allerøverst på dagsordenen”, fortæller han og slutter af med:
”Der er sådan lidt tikamp over det, vi skal være gode til mange ting på samme tid. Det stiller store krav til procesfokus og medarbejderengagement. Det synes jeg er en berigende udfordring”.
Denne artikel er del af et tema:
Tema om produktion 2022