29.05.2019  |  Branchenyt

Verdens største mobile havnekran flytter ind på Esbjerg Havn

Esbjerg Havn opruster og køber en LHM 800 mobil Liebherr-kran. Den nye kran er verdens største mobile havnekran og kan løfte over 300 tons. På verdensplan findes der kun 12 af dens slags.

Esbjerg Havn oplever en stigning i antallet af opgaver, der på fire år er vokset med 66 procent. Derfor udvider havnen nu krankapaciteten med verdens største mobile havnekran, Liebherr LHM 800. Kranen vejer knap 800 tons, er 48 meter høj og har en bomlængde på 66 meter.

Læs også: Godt årsregnskab for Esbjerg Havn

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi oplever en vækst i stort gods, og det stiller nye krav til krankapaciteten”, siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn.

Den nye kran kan løfte 308 tons, og der findes kun 12 af dens slags i verden. Kranen ankommer til Esbjerg Havn, der i forvejen råder over Skandinaviens største samling af Liebherr-kraner, i august.

Åbner for nye muligheder
Det er særligt udviklingen inden for offshoreindustrien, som kalder på den nye kran, blandt andet fordi komponenterne til havvindmøllerne i Nordsøen bliver større og større. Også andre industrier på havnen kan imidlertid få glæde af kranen, f.eks. til håndtering af tungt maskin- og produktionsudstyr.

”Kranen giver os en helt anden fleksibilitet i forhold til, hvilket gods vi kan håndtere. Foruden enkeltløft på over 300 tons, bliver vi med den nye kran også i stand til at udføre tandem-løft, hvor to af vores største kraner sammen løfter helt op til 448 tons”, siger Dennis Jul Pedersen.

Læs også: DFDS tester droner på terminaler

Esbjerg Havn har en godsomsætning på 4,5 mio. tons om året, 6000 skibsanløb og seks faste godsruter til 25 destinationer.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere