09.12.2019  |  Strategi & ledelse

Verdens 25 stærkeste forsyningskæder

Analysehuset Gartner har i en årrække gjort sig umage med at rangere verdens top 25 virksomheder i disciplinen supply chain management. Novo Nordisk er ligesom i 2018 med på 2019-listen.

Colgate-Palmolive topper årets udgave af Gartners liste over verdens 25 stærkeste forsyningskæder, hvor Unilever, som de sidste syv år har været i top 5, indgår i den såkaldte Masters-kategori.

Masters-kategorien dækker over de få exceptionelle virksomheder, der præsterer vedholdende højt henover en periode på ti år på alle Gartners supply chain-måleparametre. Kategorien rummer også Apple, P&G, Amazon og McDonald’s og er altså en slags ”udenfor kategori”.

Colgate-Palmolive bliver efterfulgt af Inditex, Nestlé, PepsiCo og Cisco. Der er to nye virksomheder på 2019-listen i forhold til året før, nemlig kinesiske Alibaba og hollandske Akzo Nobel, der begge er med på listen for første gang.

Og så har vi altså danske Novo Nordisk med på listen som nummer 18, hvilket er et lille fald fra den 13. plads, farmavirksomheden scorede sidste år, hvor Novo Nordisk som den første danske virksomhed debuterede på listen.

Hvad er det så Colgate-Palmolive gør så godt, at de topper listen i år? Det svarer Mike Griswold, vice president Gartner, på:

”Colgate-Palmolives stærke finansielle præstationer kombineret med virksomhedens fokus på at synkronisere organisationen og imponerende indsats for CSR har drevet virksomhedens avancement fra en 4. plads sidste år til at toppe listen i 2019. Virksomheden har fokus på at etablere en forretning-først-attitude, der er understøttet af nye teknologier, forstærket beslutningsstøtte og endnu stærkere lederskab”, siger han.

Dammarks bedste

Nilfisk vinder DM i SCM 2018

Nilfisk vandt tidligere i år Den Danske Supply Chain Pris. Selskabet fik prisen ’for den transformation og de resultater, de har skabt indenfor supply chain-området, samt for det meget bevidste design af en stærk platform for den fremtidige udvikling og transformation af Nilfisk’, som det hed i betænkningen.

Danmarks 10 bedste supply chain-ledere

Supply Chain Leaders Forum har sammen med Inspired-Search i tre år udnævnt top 50 blandt danske supply chain-ledere. I 2019 toppede Carsten Rasmussen fra Lego Group listen. Top 5 ser ud som følger:

  1. Carsten Rasmussen, Chief Operating Officer, Lego Group.
  2. Sami Naffakh, EVP, Chief Operating Officer, Arla Foods.
  3. Per Rud, Senior Vice President, MAN Energy Solutions.
  4. Jan Breinholt, Vice President Customer Supply Chain, Carlsberg Danmark.
  5. Emmanuel Buyse, VP Head of Supply Chain and Procurement, ISS A/S.

Gartner Supply Chain Top 25 i 2019

Placering

Virksomhed

1

Colgate-Palmolive

2

Inditex

3

Nestlé

4

PepsiCo

5

Cisco Systems

6

Intel

7

HP Inc.

8

Johnson & Johnson

9

Starbucks

10

Nike

11

Schneider Electric

12

Diageo

13

Alibaba

14

Walmart

15

L’Oréal

16

H&M

17

3M

18

Novo Nordisk

19

Home Depot

20

Coca Cola Company

21

Samsung Electronics

22

BASF

23

Adidas

24

Akzo Nobel

25

BMW

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere