20.11.2018  |  Lager & distribution

Vækstteam anbefaler regeringen at skabe bedre rammer for logistikvirksomheder

Vækstteam for handel og logistik giver 24 anbefalinger til regeringen, som bl.a. lyder på at styrke vilkårene for e-handel, fjerne administrativt rod og udligne ulige konkurrence fra udlandet.

Erhvervsministeriets vækstteam for handel og logistik kommer med 24 anbefalinger til regeringen i ny rapport, der handler om hvordan den konkret kan hjælpe erhvervet med at udnytte Danmarks styrker og udvikle nye.

Læs også: "Vi skal skabe værdi for både klimaet og vores kunder"

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Oversigt over anbefalinger

Fremme vækst og digital omstilling i handels-og logistikerhvervet

1) Verified Danish — øget transparens om varers oprindelse og håndtering
2) Danmark som Skandinaviens eksportknudepunkt til Asien
3) 
Gør det lettere at bruge ny teknologi
4) En indsats for levende bymidter
5) 
Gør det nemt at komme i gang — og fortsætte — med digital omstilling og eksport
6) 
Fremme danske handelsvirksomheders tilstedeværelse og succes på online platforme
7) 
Etablering af en Nordic Trade and Logtech Hub
8) 
Åbne offentlige data skal skabe vækst i handels- og logistikerhvervet

Lige konkurrencevilkår nationalt og internationalt
9) Taskforce for lige konkurrencevilkår online
10) Opgør med momssnyd online
11) Bedre produktsikkerhed online
12) Styrket håndhævelse af forbrugerreglerne og kontrol med fupbutikker
13) Fælles internationale spilleregler for e-handel
14) Ny international postaftale
15) Mere lige konkurrence ved tysk pant i grænsehandlen

Forenkle hverdagen for handels- og logistikvirksomheder
16) Ens regler for vejtransport i hele EU
17) Masterplan for investeringer i infrastruktur
18) Understøt levering med støjsvagt udstyr i ydertimerne
19) Sikre arbejdskraft til handels- og logistikerhvervet
20) Ajourføre den danske model med fremtidens arbejdsmarked
21) Mere agile og tidssvarende handels- og logistikuddannelser
22) Understøt den cirkulære økonomi med ensartede regler for brug af plastik
23) Mere genbrug af data på tværs af offentlige myndigheder
24) Bedre vejledning til EU-lovgivning skal understøtte handel

”Den teknologiske udvikling og den fortsat stigende handel på nettet har allerede haft en kæmpe effekt på handels- og logistikerhvervet, og vi er blandt vækstteamets medlemmer ikke i tvivl om at vi langt fra har set enden på de forandringer e-handel og globalisering vil medføre”, siger formanden for vækstteamet, Michael Løve, og tilføjer:

”Derfor har det været vigtigt for vækstteamet at samles om en fælles vision; At Danmark skal fostre og styrke handels- og logistikvirksomheder, der kan vinde i den internationale konkurrence i både Danmark og udlandet”.

Tre fokusområder
Teamet peger på tre områder, hvor medlemmerne ser et stort potentiale for, at en politisk indgriben kan gavne erhvervet positivt. De tre fokusområder er:

  • Digital omstilling og vækst i handels- og logistikvirksomhederne skal fremmes blandt andet med en ny digital infrastruktur, der skal understøtte virksomhederne i at eksportere ved brug af Danmark som brand og lettere adgang til offentlige tilbud, der kan hjælpe virksomhederne med at udnytte ny teknologi og nye forretningsmodeller, f.eks. at eksportere via globale online platforme.
  • Der skal arbejdes for lige konkurrencevilkår nationalt og internationalt blandt andet ved, at der lukkes hurtigt ned for fuphjemmesider og ved at give produktsikkerhedsmyndighederne bedre værktøjer til kontrol.
  • Handels- og logistikvirksomhedernes hverdag skal forenkles blandt andet med flere elektroniske transportdokumenter, lettere adgang til kvalificeret arbejdskraft og ved at muliggøre flere leveringer i ydertimerne med støjsvagt udstyr.

”Jeg er glad for at modtage helt konkrete idéer fra dem, der driver virksomhederne til daglig og har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan vi styrker det danske handel- og logistikerhverv. Jeg glæder mig til at se nærmere på anbefalingerne og på, hvad regeringen kan gøre for at understøtte fortsat vækst hos de danske handels- og logistikvirksomheder”, lyder meldingen fra Erhvervsministeren, Rasmus Jarlov.

Læs også: Speditør ville udfordre transport- og logistikbranchen og fik succes

Handels- og logistikerhvervet står ifølge ministeriet for cirka 15 procent af den samlede beskæftigelse, 21 procent af den samlede værditilvækst og 25 procent af eksporten i Danmark.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere