22.06.2016  |  Branchenyt

USA får ny dronelovgivning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Obama-administrationen har offentliggjort, at de vil tillade små droner til uddannelse, forskning og rutinemæssig kommerciel brug, men endnu ikke automatisk pakkelevering.

Fremover vil det være tilladt at anvende små droner til uddannelse, forskning og rutinemæssig kommerciel brug i USA, lyder det fra Obama-administrationen, der har offentliggjort en ny dronelovgivning. Det skriver supplychain247.com.

Læs også: Walmart samarbejder med Uber og droner

Brugen af droner til levering, som eksempelvis er aktuelt for virksomheder som Amazon.com Inc og Alphabet Inc, vil dog kræve særskilte regler. Hvornår disse regler bliver en realitet vil lederen af U.S. Federal Aviation Administration (FAA), Michael Huerta, dog ikke give et svar på.

Kommercielle drone-operationer har været ulovlige i USA uden en dispensation fra FAA. Det ændres nu med de nye regler. Ifølge reglerne vil droneflyvninger nemlig blive godkendt til landbrug, forskning og udvikling, uddannelse og akademisk brug samt til inspektioner af blandt andet rørledninger og antenner.

Desuden vil de små droner også være godkendt til brug ved redningsoperationer, bro-inspektioner, luftfotos samt evaluering af dyreliv i yngleområder.

Balance mellem innovation og sikkerhed
Reglerne, som træder i kraft i slutningen af ??august, vil tillade droner, der vejer mindre end 55 pund (25 kg), flyver i op til 400 fods (122 m) højde samt højst 100 miles (ca. 160 km) i timen. Dronen må dog ikke forlade operatørens synsvidde under flyvningen, ligesom den ikke må flyve over mennesker.  

Dronerne må desuden ikke flyve om natten, medmindre de har en særlig belysning og holder sig minimum 5 miles (ca. 8 km) fra lufthavne. For at betjene en drone, skal man, ifølge de nye regler, være mindst 16 år og have et gældende certifikat.

Dette skyldes, ifølge den amerikanske transportminister Anthony Foxx, et ønske om at "sikre den rette balance mellem innovation og sikkerhed".

Læs også: Dronemarked på vej mod massiv vækst

Ifølge det Hvide Hus kan ubemandede fly tilføre 82 milliarder dollars (cirka 539 milliarder dollars) til den økonomiske vækst i 2025 samt understøtte op til 100.000 arbejdspladser.

Både Amazon og Google har tidligere sagt, at de planlægger brug af droner til levering af e-varer i 2017.

Læs mere om de nye droneregler i USA her.

-SSM

Tags: , USA, Droner, Lovgivning

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere