21.10.2013  |  Lager & distribution

USA: Eksperter forventer høj vækst i 3PL

Indhold fra partner Hvad er dette?

Konsulenthuset Tompkins International vurderer, at den amerikanske 3PL-industri vil vokse med op til ti procent i år.

3PL-branchen i USA vokser allerede hurtigere end det amerikanske BNP, men eksperter fra Tompkins International forventer, at væksten for 2013 kommer til at overstige de seks procent, som andre analytikere regner med.

Læs også: 3PL-prærieulv hyler i Chicago

”3PL vil vokse tre til fire gange mere end BNP, eller syv til ti procent i 2013”, siger Valerie Bonebrake, senior vice president i Tompkins International, ifølge supplychainbrain.com.

Væksten drives ifølge Tompkins af følgende fire faktorer:

Øget outsourcing: Transport-brokere uden egen vognpark som Coyote, TQL og Blue Grace Logistics vokser med rekordfart. Outsourcing til kontraktlogistik-virksomheder, der tager sig af kundernes vognpark og lager, stiger også.  

Stigning i trafikken mellem USA og Mexico: Der er fornyet interesse for outsourcing til Mexico, da stigende omkostninger og lange leveringstider har fået producenter og speditører til at gentænke deres Asien-strategi. 

Nye globale muligheder: Vækstmarkeder over hele kloden komplicerer supply chains og øger behovet for 3PL-logistikløsninger. Speditørerne bruger ofte førende logistik- eller 4PL-udbydere, da de gerne vil indgå færre globale relationer. De globale top 50 3PL’er fortsætter med at vokse og udgør allerede næsten halvdelen af det totale marked.  

Behov for nye services og teknologier: Når det er vanskeligt at finde finansiering til teknologi-projekter og nye faciliteter, tyr speditørerne ofte til tredjeparter for at få dækket behovene. For eksempel vælger detailhandlere, der kæmper med at tilpasse forretningen til ændringer i salgskanalerne, tredjeparter til teknologiske løsninger, indfrielse af kundebehov og ’final mile’-levering.

Læs også: DHL’s hub i Danmark har vokseværk

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere