10.02.2017  |  Branchenyt

UPS smider 125 mio. i solenergi

Den amerikanske transportgigant vil næsten femdoble sin solkraftkapacitet med en investering på 18 mio. dollars. Udbygningen skal være klar allerede i år.

Solenergi skal for alvor til at spille en rolle for det amerikanske distributionsselskab UPS. I løbet af 2017 vil koncernen således investere 18 mio. dollars (godt 125 mio. kr.) i solteknologiudbygninger på mindst otte af sine faciliteter i USA.

Læs også: UPS køber op i Europa

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I alt vil det betyde næsten en femdobling af den mængde strøm, UPS i dag genererer fra solenergi, hvilket sender den samlede kapacitet op på lige knap 10 MW, nok til det dække det årlige forbrug i omkring 1200 husstande. Samtidig vil det reducere UPS’ carbonudslip med rundt regnet 8.200 ton årligt.

Med over 2.500 sites på verdensplan er potentialet stort for at fortsætte udbygningerne i de kommende år, og det er da også planen, fortæller director of Facilities Procurement hos UPS, Bill Moir.

”Solteknologi har bevist sit værd som en effektiv og rentabel metode til levere strøm på langt sigt til vores faciliteter. Vi har et betydeligt antal bygninger, der velplacerede i forhold til at installere solpaneler i stor skala og dermed øge vores adgang til bæredygtig energi til både vores ejendomme og elektriske køretøjer”, siger han.

Konkret vil UPS i løbet af 2017 købe og installere 26.000 solpaneler, alle med en forventet levetid på mindst 25 år. De vil gøre hver enkelt bygning i stand til at forsyne sig selv med omkring halvdelen af den strøm, den bruger på daglig basis.

Læs også: Fremtidens lastbiler skal vinke farvel til diesel

Udover vedvarende energi har UPS siden 2009 også investeret over $750 mio. (mere end 5,2 mia. kr.) i forskning og udvikling af alternative brændstoffer og transportformer, bl.a. i sit rullende laboratorium, der eksperimenterer med alt fra ren pedalkraft over elcykler til hybridvogne og biler drevet af fornybar naturgas.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere