28.07.2020  |  Innovation

Trolleys fra produktion til detail

En af Europas største aktører inden for blomster og planter har et ønske om at producere og transportere mere bæredygtigt. De tester derfor de nye UNI-TROLL trolleys.

Tyske Landgard med sine cirka 3000 medlemsvirksomheder leverer dagligt blomster, frugt og grøntsager i topkvalitet i Tyskland og resten af Europa. Landgard forbinder producenter med detailhandlen, og netop derfor er det interessant med trolleys, der skaber merværdi i hele forsyningskæden. Det kan trolleys fra UNI-TROLL EUROPE, som Landgard netop har testet. 

"For at teste alle funktionaliteter af UNI-TROLL løsningen i praksis udførte vi en test gennem hele værdikæden fra produktion gennem distributører til salgsafdelingen i vores Cash & Carry-forretninger," siger Detlef Rix, chef for Ladungsträger-Logistik ved Landgard.  

Den praktiske test blev udført i tæt samarbejde med UNI-TROLL EUROPE, vognmand Alex Andersen Ølund A/S samt gartnerierne Queen A/S og Rosa Danica A/S.  

”Vores M2 og M3 trolleys er netop udviklet for at skabe værdi i alle led fra producent til detailledet. Derfor har vi set frem til testen,” siger Erling K. Mogensen, R&D manager i UNI-TROLL EUROPE. 

Vil finde nye løsninger
Landgard er som markedsleder i Tyskland interesseret i at udvikle og forbedre løsninger og at finde nye, innovative og bæredygtige løsninger til gartnerbranchen. Formålet med pilotprojektet var at teste UNI-TROLL M2. 

"Det er vigtigt, at vi nu indsamler, registrerer og endeligt evaluerer effekten på den daglige drift og virkningerne af løsningen," siger Johannes Kronenberg, kommerciel direktør for Landgard Blumen & Pflanzen GmbH. 

Fakta

Gartnerklyngen anvender i dag i Europa cirka syv millioner CC/DC-trolleys, og kan der spares bare få minutter per håndtering, vil der være massive muligheder for at investere i en ny og mere tidssvarende pool til glæde for både virksomheder og miljø.

UNI-TROLL EUROPE har udvalgt fem konkrete verdensmål (UN17SDG), som der er fokus på i det fremadrettede arbejde: Mål 8; Anstændige job og økonomisk vækst, Mål 9; Industri innovation og infrastruktur, Mål 12; Ansvarlighed i forbrug og produktion, Mål 13; Klimaindsats og Mål 17; Partnerskaber for handling.

Godt for miljø og bundlinje
”Vi ser store muligheder for en klimarigtig løsning, hvor vi bruger de samme trolleys fra producent, i lastbilerne og hele vejen ud i butikkerne”, fortæller CEO Søren Bøgede Andersen, UNI-TROLL EUROPE.  

UNI-TROLL EUROPE har en vision om en paneuropæisk og tidssvarende standardisering af grundmodulet indenfor gartnerbranchen, som på en økonomisk og bæredygtig måde får mulighed for automatisering og dermed forbedret arbejdsmiljø og billigere logistik. ”Vi er alle nødt til at tage et ansvar for at tænke i bæredygtige løsninger,” siger Søren Bøgede Andersen. 

Men han ved også, at supply chain kan man ikke udvikle alene. ”Vores vision er et bæredygtigt pool-koncept med flere modeller trolleys, som kan anvendes af alle i hele værdikæden. Det vil forbedre arbejdsmiljøet, spare økonomiske ressourcer og være mere bæredygtigt. Derfor er den her positive test hos Landgard en vigtig milepæl”, fortæller han. 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere