13.11.2019  |  Branchenyt

Trods fortsat vækst står den globale luftfragt overfor store udfordringer

Mængden af gods, der blev håndteret i verdens lufthavne, voksede ifølge en ny rapport med 3,4 procent i 2018. Det er en mindre stigning, end man tidligere har set, og skyldes ifølge Airports Council International primært spændinger i den internationale handel.

Mens mængden af godstrafik i verdens lufthavne i de seneste årtier konstant er steget, så er væksten dog stagneret en smule siden sidste år.

Læs også: Stadig mere gods i luften

Det viser den årlige World Airport Traffic-rapport, der bliver lavet af Airports Council International (ACI). Den globale luftfragt steg således i 2018 kun med 3,4 procent, hvilket primært skyldes et markant fald i væksten i slutning af året.

Den negative tendens er fortsat ind i første halvdel af 2019, og skyldes ifølge Air Cargo World primært de stigende spændinger mellem vigtige aktører i den internationale handel.

”Luftfragten har i høj grad kunne mærke konsekvenserne ved, at mængden af gods håndteret i verdens lufthavne kun steg med 3,2 procent i første halvdeldel af 2019”, siger ACI World Director General, Angela Gittens, i en udtalelse.

”En løsning på handelstvisterne vil hjælpe med at få markedet for luftfart tilbage på sporet”, tilføjer hun og understreger dog samtidig, at de nye handelstakster, der trådte i kraft i sidste måned, gør det tvivlsomt, om der allerede kan blive fundet en løsning i år.

Verdens 40 største fragtlufthavne
I rapporten fra ACI bliver der traditionen tro også præsenteret en liste over verdens 40 største fragtlufthavne.

På den finder man også flere indikatorer, der peger i retning mod de udfordringer, som den globale handel lige nu står over for.

Mens væksten i godstrafik i 2017 afspejlede sig på listen ved, at kun to af de 40 største lufthavne det år rapporterede om et samlet fald i godstrafikken, så var det tal steget til ni lufthavne i 2018.

Læs også: Københavns Lufthavn får nyt luftfragtcenter

På top 40-listen så vi også flere ændringer i placeringer i 2018, end det har været tilfældet tidligere. På listen fra 2017 skiftede 21 lufthavne således plads, mens antallet af ændringer i 2018 var vokset til 27.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere