21.12.2017  |  Lager & distribution

Københavns Lufthavn får nyt luftfragtcenter

Et 20.000 kvadratmeter stort luftfragtcenter skal understøtte den voksende luftfragt i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn skal have et spritnyt luftfragtcenter på den sidste ledige byggegrund i lufthavnens fragtområde. Fragtcenteret vil brede sig over 20.000 kvadratmeter, koste knap 300 millioner kroner og opføres af den tyske ejendomsudvikler AXXUS Capital.

Læs også: God vækst i godstrafikken i verdens lufthavne

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Luftfragt er helt vital for større internationale lufthavne som Københavns Lufthavn. Derfor har det været meget vigtigt for os at finde en partner, der kan både forbedre og udvikle vores fragtservice”, siger Københavns Lufthavns kommercielle chef, Peter Krogsgaard. Han tilføjer:

”Den partner fandt vi i AXXUS, som er en specialist i at udvikle luftfragtfaciliteter”.

Lige nu bliver en stor - og stødt voksende - andel af lufthavnens fragtgods fløjet i ikke-specialiserede fragtfly. 40 procent af lufthavnens fragtede gods bliver i dag nemlig fragtet i bagagerummene i de almindelige passagerfly (såkaldt belly cargo). I løbet af 2017 er det tal vokset syv procent:

”Især på langdistanceruterne er belly cargo en særlig vigtig del af forretningen”, fortæller Peter Krogsgaard. Han forklarer, at denne type fragt kan stå for mere end ti procent af omsætningen på en rute.

State-of-the-art teknologi
AXXUS Capital ser et stort potentiale for udviklingen i luftfragt i Københavns Lufthavn:

”I de kommende år vil behovet for gode luftfragtfaciliteter kun vokse, som følge af de voksende fragtmængder til og fra Kina og andre steder”, siger Markus Wolf, adm. direktør hos AXXUS Capital.

Derfor arbejder virksomheden også på, at det nye center i Københavns Lufthavn skal være helt på forkant:

”Det nye luftfragtcenter vil have state-of-the-art teknologi og understøtte både automatiserede og manuelle processer. I forhold til sikkerhed vil det være af højeste standard, med separate områder for alle sikkerhedsniveauerne. Derudover vil der også være optimale forhold for nedkølede faciliteter, hvilket er et krav fra mange kunder inden for eksempelvis farmaci”, siger Markus Wolf.

Læs også: Luftfragtaktører truet af disruption fra e-handel

Det nye fragtcenter forventes at stå færdigt inden for to år.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere