31.07.2018  |  Strategi & ledelse

Tre grunde til at kvinder er bedre supply chain-ledere

Flere og flere kvinder får topstillinger som supply chain-ledere. Og det gavner virksomhederne. General Motors CEO, Mary Barra, og nyansatte finansdirektør, Dhivya Suryadevara, er eksempler på dette.

Verdens tredjestørste bilproducent, General Motors, udnævnte for nyligt en ny finansdirektør. Valget faldt på den 39-årige Havard MBA, Dhivya Suryadevara. Og dermed bliver hun en del af lederstaben, hvoraf fem ud af 11 direktører er kvinder. Et tal der ligger langt over den gennemsnitlige fordeling i supply chain-ledelser, selvom stadig flere kvinder får tilkæmpet sig en plads.

Også virksomhedens topchef er en kvinde, Mary Barra, der har siddet på posten som leder af virksomhedens forsyningskæde siden 2014.

Og det har ikke været nogen nem opgave. I denne rolle er hun blandt andet blevet nødsaget til at tilbagekalde en stor mængde produkter, blevet konfronteret med truslen fra elbilerne og en potentiel begyndende handelskrig, der presser General Motors forretning i Kina. Men stik imod forventning er virksomhedens aktier steget med 15 procent, hvilket Mary Barra og hendes lederevner bærer en stor del af ansvaret for, mener Forbes.

Læs også: Kvinder i supply chain tjener markant mindre end mænd

Samtidig peger en undersøgelse lavet af SCM World i 2013, på, at General Motors har fat i den lange ende, når de øger antallet af kvinder. Her stod det nemlig klart, at mænd og kvinder i forsyningskæden havde forskellige færdigheder at bidrage med. Alligevel viste det sig, at kvindernes egenskaber var til større gavn for virksomhedens supply chain.

Særligt på tre punkter, der er fordelagtige i forsyningskæden, trumfer kvinderne de modsatte køn:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
  1. Multitasking. Det har længe været bekendt, at kvinder er bedre til at multitaske. Og det bekræfter forskning foretaget af University of Pennsylvania. Mænds måde at behandle informationer er nemlig mere direkte, mens kvinders tankegang er mere cirkulær, hvilket gør dem bedre rustet til at bearbejde flere opgaver på en gang og forbinde dem. Denne evne til at kapere og prioritere flere ting på en gang er af stor betydning for en succesfuld drift af en virksomhed og alle dens komponenter.​
     
  2. Samarbejde. Forskning viser, at kvinder er bedre tilpas og mere effektive til at arbejde sammen med andre end mændene. Og det er selvsagt en vigtig egenskab i en verdensomspændende virksomhed som General Motors.
     
  3. Kommunikative lederevner og indflydelse. Kvinder bliver af langt det mest forskning identificeret som væsentlig bedre kommunikatører sammenlignet med mænd, hvilket vurderes at være en af de vigtigste evner at besidde for at være en god chef. 

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere