20.10.2020  |  Planlægning

Transport: Sådan gør du din flåde CO2-neutral

Danske vognmænd bliver mødt med voksende krav om CO2-neutral transport. Ny løsning skal hjælpe transportbranchen med at leve op til kravene ved at genoprette landområder i Tanzania.

Transportbranchen har savnet løsninger for at opnå og dokumentere CO2-neutralitet og dermed leve op til voksende miljøkrav fra især store kunder. En videreudvikling af it-løsningen WEBFLEET skal nu hjælpe danske vognmænd med netop disse to ting: realisere og dokumentere CO2-neutral transport.

Den nye løsning hedder Green Your Fleet. Løsningen udregner en flådes årlige CO2-udledning og giver vognmænd et indblik i, hvad det kræver for dem at blive CO2-neutrale. Næste skridt er så at klimakompensere for udledningen igennem et samarbejde med den hollandske NGO, Justdiggit.

Efter WEBFLEET Solutions, der står bag løsningen, selv gennemgik deres klimaaftryk indgik de i et tilsvarende samarbejde, som de nu tilbyder med Green Your Fleet. På et område, der er fire gange større end Amsterdam, har virksomheden plantet 130.000 træer, som betyder at 51.800 tons CO2 er trukket ud af atmosfæren.

Læs også: Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

”Bæredygtighed er en topprioritet for mange af vores kunder såvel som for vores egen virksomhed. Vores flådestyringsløsning WEBFLEET hjælper dem allerede med at reducere deres brændstofforbrug og kulstofemissioner med op til 25%. Green Your Fleet-platformen giver mulighed for at gå endnu længere og blive en del af vores miljøprogram med vores betroede partner Justdiggit,” fastslårThomas Schmidt, administrerende direktør for Bridgestone Mobility Solutions og CEO for Webfleet Solutions.

Initiativet tager ikke kun kulstof ud af luften, men påvirker også over 18.000 menneskers levebrød, sparer 700 millioner liter vand årligt og genopretter biodiversiteten.

Udregningen sker med udgangspunkt i flådestørrelse og køretøjstyper baseret på det gennemsnitlige brændstofforbrug og kilometertal. Det er en videreudvikling af virksomhedens it-løsning, WEBFLEET, der giver her og nu-indsigt i brændstofforbrug og køreadfærd, herunder tomgang og fartpilot, så flådeejere kan reducere brændstofomkostninger og øvrige omkostninger for flåden og skære ned på CO2-udled­ninger.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere