10.05.2016  |  Branchenyt

Trackunit klar til USA

Efter salget til Goldman Sachs Merchant Banking Division og GRO Capital kan danske Trackunit nu offentliggøre en årsrapport med fremgang på flere fronter. Og væksten stopper ikke her; næste mål er at erobre USA.

Nordjyske Trackunit, der siden 2003 har udviklet og produceret flådestyring til maskinbranchen, kan nu offentliggøre virksomhedens 2015-regnskab.

Det er det første regnskab, siden Trackunit i sommer blev købt af et konsortium bestående af Goldman Sachs Merchant Banking Division og GRO Capital. Regnskabet viser blandt andet fremgang i bruttofortjenesten fra 44,1 til 75,6 millioner kroner samt vækst i resultatet af primær drift (EBITDA) før særlige poster – sidstnævnte er vokset fra 16,8 til 42,3 millioner kroner.

Læs også: Nordiske virksomheder kæmper med at knække koden til digital vækst

”Vi har formået at vokse endnu mere end markedet. Vores produkter blev installereret over 50.000 gange i 2015, og det har resulteret i 70 procent bruttoavancevækst og 150 procent fremgang i EBITDA”, fortæller CEO Jørgen Raguse om regnskabet.

Direktøren pointerer desuden, at væksten både kan tilskrives nysalg, mersalg og en udbygget international salgsorganisation.

Næste stop: USA
Trackunit stopper ikke her, og næste projekt bliver derfor at satse på succes på den anden side af Atlanten:

”Vi åbner et kontor i Chicago, der skal være vores brohoved til Nordamerika. Konkurrenceforholdene er mere gunstige på den anden side af Atlanten, så markedspotentialet er enormt”, siger Jørgen Raguse og tilføjer:

”Derfor kan vi blive lige så store i USA som i Europa, og vi forventer hurtigt at nå en stor tocifret millionomsætning i det amerikanske datterselskab”.

Læs også: Deutsche Bahn øger omsætningen

Af regnskabet fremgår det dog også, at skiftet i ejerskab har kostet på bundlinjen.

”Særlige poster i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen påvirker årets resultat negativt med 63,8 millioner kroner. Det er værd at notere sig, at her er tale om engangsomkostninger til aflønning af ledelsen, som blev krystalliseret ved ejerskiftet, samt afledte transaktionsomkostninger”, forklarer CFO i Trackunit, Finn Bundgaard Bech.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere