24.01.2018  |  Branchenyt

Torm sætter store tal på 2017

Rederiet Torm er kommet med en såkaldt markedsopdatering, hvor selskabet blandt andet fortæller om forventninger til 2017, udnyttelse af optioner på bygning af to nye skibe og et tilhørende finansieringstilsagn fra ABN Amro.

Rederiet Torm er kommet med en såkaldt markedsopdatering, hvor det blandt andet fortæller om forventninger til 2017, udnyttelse af optioner på bygning af to nye skibe og et tilhørende finansieringstilsagn fra ABN Amro.

Læs også: Klimaforandringer for skibsfarten er i gang - Danske Rederier håber på ambitiøs plan 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Torm venter et driftsresultat for 2017, EBITDA, på et sted mellem 155-160 mio. dollar (omkring 970 mio. kr.). Det giver et resultat før skat i intervallet 0-5 mio. dollar eksklusive eventuelle nedskrivninger som følge af den årlige værdiforringelsestest, skriver Ritzau.

Analytikerne ventede til sammenligning et driftsresultat på 154 mio. dollar for året, fremgår det ifølge et estimat fra Bloomberg News. Torm offentliggør ikke selv finansielle prognoser.

Køber skibe til 450 mio. 
Rederiet oplyser desuden, at det har udnyttet to optioner på bygningen af to LR1-skibe til en samlet investering på 74 mio. dollar (knap 450 mio. kr.)

De ventes leveret i 2019 til og med første kvartal 2020, og i forbindelse med de to nybygninger har rederiet fået tilsagn fra ABN Amro om ”attraktiv” skibsfinansiering på op til 50 mio. dollar, fremgår det af Ritzau.

Af markedsopdateringen fremgår det også, at Torm per 19. januar havde afdækket 40 pct. af indtjeningsdagene i første kvartal 2018. Det svarer til en gennemsnitlig TCE-rate på 15.926 dollar per dag.

Læs også: Maersk Line har lukket Hamborg Süd-handel

Tager man et kig på Torms skibsværdier, så viste fjerde kvartal af 2017 en stigende tendens. Den samlede værdi af rederiets flåde er steget med cirka 4 pct.point i forhold til 31. september. Værdien af Torms flåde inklusive nybygninger var således 1579 mio. dollar per 31. december. 

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere