Klimaforhandlinger for skibsfarten er i gang - Danske Rederier håber på ambitiøs plan

IMO er i fuld gang med at forhandle om en klimastrategi for skibsfarten. Danske Rederier håber på en konkret og ambitiøs plan, der kan "fastsætte klare mål for erhvervets CO2-udledninger".

FN’s søfartsorganisation IMO er netop nu samlet i London for at forhandle indholdet til en foreløbig klimastrategi for skibsfarten. .

24.10.2017

SCM.dk

IMO er FN’s søfartsorganisation, der består af medlemslande samt industri- og interesseorganisationer, og netop nu er alle samlet til stormøde i hovedkvarteret i London for at forhandle videre på den klimastrategi, der blev skitseret ved første møderunde i juli i år. Her blev en syvpunktsplan for klimastrategien vedtaget, og målet for denne uge er at fylde punkterne ud med konkret indhold.

Danske Rederier kalder syvpunktsplanen ’et væsentligt skridt på vejen’, men understreger samtidig, at der er behov for langt mere konkrete underpunkter, hvis strategien skal kunne realiseres og dermed have en klimamæssig effekt:

”Danske Rederier ønsker, at skibenes CO2-reduktioner skal ske i takt med resten af verden, og at branchen dermed kommer til at levere reduktioner på lige vilkår i forhold til andre industrier”, siger Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danske Rederier. Foto: Danske Rederier. .

”Nu er det helt afgørende, at medlemslandene trækker i arbejdstøjet og bliver langt mere konkrete, så klare mål for erhvervets CO2-udledninger kan fastsættes”, siger Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danske Rederier. Hun tilføjer:

”Danske Rederier ønsker, at skibenes CO2-reduktioner skal ske i takt med resten af verden, og at branchen dermed kommer til at levere reduktioner på lige vilkår i forhold til andre industrier. Det er vigtigt, at IMO tager teten her, så vi kan undgå regional EU-regulering”.

Splittede medlemslande
IMO består i alt af 172 medlemslande, som skal træffe beslutninger ved konsensus. Derudover kan NGO’er og erhvervsorganisationer som Danske Rederier deltage i og bidrage til møderne som observatører.

I forhold til klimastrategien har medlemslandene overordnet delt sig i to lejre. Sammen med Danmark står en stribe andre europæiske lande samt New Zealand, Australien og Canada. Den gruppe er fortaler for at sætte ambitiøse mål og retningslinjer for at kunne bidrage til Paris-aftalens målsætninger om CO2-reduktioner.

Den anden gruppe består af Brasilien, Indien, Argentina og Saudi Arabien, og den gruppe lægger mere vægt på bekymringer, ift. de omkostninger CO2-reduktioner vil medføre.

”Danske Rederier ser frem til en produktiv uge, hvor vi vil gøre vores til at skubbe forhandlingerne i en ambitiøs retning. Der er ingen tvivl om, at der er stor uenighed blandt IMO-medlemmerne om vejen frem, og derfor er det afgørende, at vi i industrien bidrager konstruktivt og skubber til ambitionsniveauet, og så vi sikrer, at tidsplanen overholdes, og at den foreløbige klimastrategi kan vedtages i foråret næste år”, siger Maria Bruun Skipper.

Læs også: Norsk rapport: Hybrid-fiskerbåde kan halvere CO2-udslip

Den foreløbige klimastrategi skal ifølge planen vedtages til april 2018 i forbindelse med IMO’s miljøkomitémøde (MEPC 72). Den endelige klimastrategi forventes vedtaget af miljøkomitéen i 2023.

-CHM

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

25.11.2024SCM.dk

Kan I skaffe de kompetencer I har brug for?

25.11.2024SCM.dk

Ny mobil cobot er større, stærkere og mere præcis

24.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Slimstock & Brødrene A&O samarbejde i mere end 12 år

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

22.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Slimstock Roundtable - Bella Sky 2024

21.11.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Ny samarbejdsaftale mellem WELAND Solutions og Hans Schourup A/S

21.11.2024SCM.dk

Logistikleverandør bruger AI i stort samarbejde med nøgleaktører

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online