26.03.2019  |  Branchenyt

Tomme kontorer i industribygninger kan forvandles til lagerlokaler og showrooms

Mange industri- og lagerbygninger har kontorer, som er alt for store til dagens behov. Løsningen kan ifølge EDC Erhverv være at omdanne kontorareal til lagerplads, der har større efterspørgsel. Nogle steder kan showroom være oplagt – og indbringe meget høj leje.

Da flytte- og opbevaringsfirmaet JD Logistik i 2011 overtog en mellemstor erhvervsejendom på Avedøre Holme indeholdt ejendommen et stort kontorareal, som virksomheden ikke havde behov for.

Læs også: Lejeprisen på logistiklokaler stiger fortsat

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi overtog ejendommen på cirka 7.000 kvadratmeter i 2011 og byggede om nogle år senere. Bygningen tilhørte oprindelig en speditionsvirksomhed, som havde stor administration med alle speditørerne, men vi havde slet ikke brug for al den kontorplads”, fortæller indehaver og administrerende direktør Jørgen Ditlev Jacobsen.

Under ombygningen blev kontorarealet derfor omdannet til fire lagerlokaler, som efterfølgende har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt. Lejerne er nogle af JD Logistiks store kunder, og hvis nogen af dem en dag flytter, så er Jørgen Ditlev Jacobsen overbevist om, at JD Logistik selv kan bruge pladsen.

JD Logistik er da heller ikke de eneste, der har brugt modellen med at omdanne kontorarealer i industribygninger.

”Lager- og logistikejendomme fra før 1990’erne har ofte store kontorarealer, som ikke lever op til nutidens krav, fordi digitalisering og outsourcing har mindsket behovet for kontorarealer for de fleste industrivirksomheder. Derfor ser vi flere og flere som omdanner tomme kontorer til lagerplads, som der er et akut behov efter”, siger partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev, Thomas Møller Rudlang.

Han får opbakning fra tal fra Ejendomstorvet.dk: På landsplan er lejeniveauet for udbudte lagerlokaler steget ti procent alene det seneste år – næsten dobbelt så meget som stigningen i lejeniveauet for udbudte kontorer.

”Grundet den store efterspørgsel efter lagerarealer, nærmer lejeniveauerne for kontorer og lagerlokaler sig nu hinanden, og derfor er tiden rigtig til at overveje om man skal konvertere dele af sin ejendom til lavloftet lager – simpelthen fordi ejendommen bliver lettere at udleje”, påpeger Thomas Møller Rudlang.

Showroom sikrer høj leje
En anden mulighed er at etablere showroom, som er blevet meget populære. Fx blandt håndværkerfirmaer, der vil vise produkter og installationer frem i lyse lokaler med højt loft og store vinduespartier.

”Showroom er også efterspurgt, og giver typisk en endnu højere leje pr. kvadratmeter end både kontor og lager i erhvervsområder. Men det er ikke alle steder, hvor showroom efterspørges, så man skal tænke området ind forud for konverteringen. Værdien er størst i ejendomme med gode adgangsforhold, p-muligheder og synlighed, og som ligger i erhvervsområder med boksbutikker”, siger Thomas Møller Rudlang.

Og uanset om en udlejer overvejer at omdanne kontorarealer til lager eller at indrette showroom, er det bedst at gøre det, før udlejningen sættes i gang, understreger han.

Læs også: Onlinegiganter vil løse lager-krise ved at benytte sig af butikslokaler

Udgiften til ombygningen kan normalt tjenes hjem i form af ekstra leje, og risikoen for tomgang er markant mindre for en industribygning med showroom eller mere lagerplads, fremhæver EDC Erhverv-mægleren.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere