07.05.2019  |  Sourcing

Mondelez vil source 100% ansvarlig kakao i 2025

Fødevarevirksomheden Mondelez International, der blandt andet producerer Toblerone, Cadbury og Milka, vil beskytte forretningen fra global opvarmning ved at gå over til til 100 procent bæredygtige kakaobønner. Udfordringen ligger i forsyningskæden.

Mondelez International, der er en amerikansk fødevarevirksomhed, vil skifte til bæredygtige kakaobønner i chokoladeprodukterne Toblerone, Cadbury og Milka. Målet er at sikre chokoladeindustrien mod klimaforandringerne, skriver CNN Business.

Læs også: Chokoladeproducent arbejder for sporbar og skovrydningsfri forsyningskæde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På nuværende tidspunkt sourcer kæden 43 procent af sin kakao gennem Cocoa Life-programmet, der tilbyder uddannelse til kakaobønderne samt finansiel støtte til produktionen. Dette tal vil virksomheden have op på 100 procent i 2025.

For Mondelez ligger problemet i forsyningskæden:

”Uden en god kilde til kvalitetskakao kan vi ikke have en sund chokoladevirksomhed”, siger Mondelez' CSR-chef, Christine Montenegro McGrath, til CNN Business.

Skovreduktion forværrer kakaolandbruget
Det er hovedsageligt fældning af store skovområder i kakaoproducerende lande som Elfenbenskysten, Ghana og Indonesien, der er skyld i problemerne for kakaoproduktion. Afskovningen forværrer den globale opvarmning og også kakaoplanternes trivsel, da de har brug for skygge.

Mondelez' CEO, Dirk Van de Put, erkender overfor CNN Business, at selskabet på grund af sit store indkøb af kakao formentlig 'har spillet en rolle' ved at bidrage til skovfældning.

"Ikke direkte, men som en konsekvens af, hvordan hele forsyningskæden har udviklet sig", siger han til CNN Business.

Mondelez håber at hjælpe med at stoppe denne cyklus, samtidig med at virksomheden vil sikre adgangen til kakaobønner gennem Cocoa Life.

Programmet fokuserer på at undervise bønderne i bæredygtige praksisser. Herunder skal det hjælpe dem med at rejse penge fra lokale myndigheder til deres lokalsamfund, distribuere skyggetræer og gøre kakaodyrkning til et attraktivt erhverv.

Læs også: Hershey’s klar med handleplaner for bæredygtig kakaoforsyning

Mondelez håber også, at programmet vil tilskynde kakaobønderne til ikke at bruge børnearbejde. Det skal ske gennem forretningsstartup-workshops for kvinder og andre initiativer, der skal forsøge at løfte samfundene ud af fattigdom.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere