18.03.2019  |  Planlægning

Hershey’s klar med handleplaner for bæredygtig kakaoforsyning

Slikfabrikanten Hershey’s vil både beskytte og genetablere skove i sin vestafrikanske kakaoforsyningskæde. Derfor har selskabet netop offentliggjort konkrete handleplaner, der skal stoppe skovrydning og sætte gang i genrejsning.

I februar 2018 meldte den amerikanske konfekturegigant The Hershey Company – eller bare Hershey’s – offentligt ud, at man med øjeblikkelig virkning ville sætte en stopper for skovrydning og i stedet understøtte træplantningsprogrammer i sin kakaoforsyningskæde.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

Indsatsen koncentrerer sig om de to største kakaoproducerende lande i Vestafrika, Ghana og Elfenbenskysten, og ligge sig i forlængelse af Hershey’s engagement i det såkaldte Cocoa & Forests Initiative, som man var med til at etablere i 2015 under World Cocoa Foundation.

Handleplanerne bliver ruller ud under Hershey’s Cocoa For Good-program og er designet til at forhindre ulovlig adgang til og brug af følsomme skovområder ved at implementere skræddersyede lokale udviklingsprogrammer.

”Vi vil sikre os, at [kakao] fortsat vil være tilgængelig for et voksende antal forbrugere verden over, uden at gøre skade på skovene tættest på, hvor størstedelen af verdens kakao bliver dyrket. Med den rette omsorg og de rigtige ressourcer, stoler vi på, at kakao kan fortsætte med at vokse, samtidig med at følsomme skove og leveområder i regionen bliver beskyttet”, siger Hershey’s chef for bæredygtige indkøb, Beatrice Moulianitaki.

Hershey’s handleplaner er organiseret under tre strategiske søljer relateret til dels selve skovene, dels bæredygtig produktion og landmændenes leveforhold, og endelig også engagement fra lokalsamfund og social inklusion.

Læs også: Vil være en rollemodel for en CO2-tung industri

Med det udgangspunkt har man så udarbejdet planer for at beskytte skovene og samtidig tage hensyn til lokalbefolkningen, for på den måde at sikre bredest mulig opbakning til initiativerne. Konkret vil man bl.a.

  • Distribuere 900.000 multifunktionelle træer til skovbrug i Ghana og Elfenbenskysten frem mod 2022
  • Distribuere over 2,5 mio. forbedrede kakaoplantefrø til bønderne i de to lande inden for samme tidsramme
  • Satellitkortlægge 50.000 land- og skovbrug i sin forsyningskæde i landene i løbet af i år.

På nuværende tidspunkt har Hershey’s, der også bruger sin 125-års fødselsdag i år til at underbygge ansvarlighedsudmeldingerne, uddelt over 3,5 mio. kakaotræer og omkring 320.000 skyggetræer i Vestafrika mellem 2013 og 2017.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere