19.07.2018  |  IT

Telenor klar med landsdækkende IoT-netværk

Teleselskabet Telenor har nu implementeret det lynhurtige NB-IoT og LTE-M over hele landet. IoT-teknologierne kan sammen med fremtidens 5G bygge bro mellem den digitale og fysiske verden, mener udviklingsdirektøren.

Telenor har rullet et landsdækkende IoT-netværk ud over hele landet i dets netværk.

Det drejer sig om det lynhurtige NB-IoT og LTE-M, der sammen med fremtidens 5G skal udgøre grundstenene for, at netværket vil være i stand til at transportere store datapakker mellem genstande og internettet.

Og på den måde, kan der skabes helt nye løsninger for virksomheder, mener Telenors udviklingsdirektør, Peter Ditlev Nødbak.

Læs også: IoT har fungeret fra dag 1 

”IoT skaber muligheder for helt nye typer produkter, såvel som tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye effektive løsninger for virksomheder – det kan eksempelvis være løsninger, der muliggør førerløse køretøjer og maskiner”.

Udviklingsdirektøren fortæller, at man allerede i 2020 forventer, at 25 milliarder af ”ting” vil være forbundet med hinanden.

”En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IoT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger”, siger han i en pressemeddelelse.

Fundamentet er på plads 
Før vi kan tale om intelligente byer og selvkørende biler, så kræver det, at den digitale infrastruktur er på plads til at understøtte IoT-produkterne, påpeger Telenor. 

Men med implementeringen af NB-IoT og LTE-M i netværket har Telenor ifølge virksomheden selv nu lagt fundamenter til at understøtte kommende produkter og services på markedet.

Selve implementeringen er sket over de sidste 3-4 måneder, hvor 2.000 master fordelt rundt i hele landet har fået implementeret de nye IoT-teknologier.

- JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere