27.10.2021  |  Branchenyt

Tasklet Robots ser dagens lys: Skal udbrede dansk robotkomet

En ny dansk robotleverandør blev en realitet, da Hi-messen løb af stablen i Herning d. 5. til 7. oktober. Det er den nordjyske lager-softwarevirksomhed Tasklet Factory, der har indgået et partnerskab med MiR om at levere autonome mobile robotter til både danske og udenlandske virksomheder.

”I Tasklet Robots samler vi to danskbaserede lager- og logistikteknologier i verdensklasse. Vi glæder os til at udforske potentialet i at sætte to markedsførende løsninger sammen, der deler afsæt i samspillet mellem hardware, software og mennesker”, siger Casper Bæhr. Han er sales manager hos Tasklet Robots, der blev en oprettet i forbindelse med hi-messen tidligere på måneden.

Tasklet Factory udvikler og sælger den mobile scannerløsning Mobile WMS, som gør det muligt at erstatte pen-og-papir og møjsommelige PC-indtastninger på lageret med stregekodescanninger. Fremover suppleres den forretning altså af robotterne fra MiR, som ved hjælp af kameraer, sensorer og software flytter gods fra A til B, imens de selvstændigt undviger personer og forhindringer. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Giver medarbejderne teknologien i hånden 

Tasklet Robots-samarbejdet omfatter også topmodulproducenten ROEQ, der, ligesom MiR og den danske verdenssucces Universal Robots, udspringer fra de danske kollaborative robotters arnested, Odense. På den måde eksemplificerer trioen et særligt kendetegn for den danske robotbranche i form af synergi-skabende samarbejder. Et andet væsentligt kendetegn for danske robotløsninger er brugervenlighed – og netop dette bliver kernen i Tasklet Robots. 

Læs også: Amerikanske Guardian Industries vil opskalere med robotter fra MiR

”Vores ambition er at bringe lagerteknologien helt ned i gulvhøjde. Ved at kombinere spidskompetencerne på tværs af MiR, ROEQ og Tasklet kan medarbejderne på gulvet flytte både lagerdata og fysiske varer med en håndholdt enhed, der ligner den telefon, vi allesammen render rundt med”, siger Casper Bæhr og fortsætter: 

”Groft sagt afløser scannerne pen og papir, imens robotterne erstatter gaffeltrucken. Og begge dele frigiver menneskelige ressourcer til mere værdiskabende opgaver”. 

Produktprogrammet hos ROEQ indeholder eksempelvis bure eller ruller, som bygges på toppen af MiR-robotterne, alt efter behovet hos kunderne. Robotterne kan også udstyres med kroge eller pallehylder. 

Præsenterede ny, robust robot på Hi-messen 

Partnerskabet mellem MiR, ROEQ og Tasklet blev kickstartet på Hi-messen, hvor aktørerne viste nyheder frem under den nye Tasklet Robots-fane. 

Blandt andet vil MiR medbragte den spritnye MiR1350, som – sammen med lillesøsteren MiR600 – er den første IP52-ratede mobile robot. Det betyder, at den har en forstærket modstandsdygtighed overfor støv, partikler og væsker og dermed kan udnyttes i mere udfordrende miljøer end tidligere.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere