Syv forbrugerteknologitrends, der kan påvirke lastbilbranchen

Stemmestyring, kommunikation med robotter, droneveje i luften og hurtig udvikling af hele paletten. Flere af de teknologiske fremskridt på forbrugerfronten kan komme til at påvirke fragtindustrien.

Den teknologisk udvikling på forbrugersiden binder verden tættere sammen, og mange af disse trends vil også påvirke lastbilbranchen..

06.03.2018

SCM.dk

De 10 teknologitrends, Ericsson ser i sin krystalkugle for 2018 og årene derefter. Illustration: Ericsson.

Grundlæggende mener Ericsson, at der er i gang et ’paradigmeskift’, hvor forbrugerne i stigende grad forventer, at digital teknologi indordner sig og fungerer på ’menneskelige’ betingelser. Med det mener de, at kropssprog, ansigtsudtryk og intonation i stemmen vil ændre den måde, hvorpå brugerne ’interagerer’ med deres teknologiske enheder.

”Vi er på vej ind i en fremtid, hvor enhederne hverken har knapper eller kontakter, og heller ikke skal styres digitalt via din smartphone. Faktisk så er det nok en nødvendig forandring, fordi det vil være svært for folk at lære et nyt interface for alle de enheder, der bliver koblet på Internet of Things”, siger forskningsleder på Ericsson ConsumerLab, Michael Björn, i en pressemeddelelse.

De syv techtrends
Ud af de 10 trends i rapporten peger Fleetowner på disse syv, som dem, lastbilsektoren bør holde øje med:

  1. Din krop er styringsenheden: Over halvdelen af de nuværende brugere af intelligente stemmeassistenter tror at kropssprog, ansigtsudtryk og intonation vil supplere berøring og lade os interagere med vores enheder som om de er vores medmennesker. To ud af tre tror endda, at det vil ske inden for de næste tre år.
  2. Udvidet (augmented) hørelse: 63 procent af de adspurgte tror, at høretelefoner kan oversætte sprog i real time, mens lidt over halvdelen vil bruge dem til at blokere for snorken fra familiemedlemmer.
  3. Evige nybegyndere: 30 procent mener at den nye teknologi gør det svært for dem at holde deres kompetencer opdaterede. Samtidig gør det os også til eksperter i en fart; Næsten halvdelen peger på, at internettet giver dem mulighed for at lære (og glemme) nye evner hurtigere end nogensinde.
  4. Mystisk (uncanny) kommunikation: Halvdelen af respondenterne mener, at de vil blive urolige over ikke at kunne kende forskel på om de taler med et menneske eller en maskine. 40 procent vil også være utryg ved en smartphone, der reagerer på deres humør.
  5. Den robotdrevne fritid: 32 procent af de studerende og fastansatte i undersøgelsen mener ikke at de har brug for et job, for at have en meningsfuld tilværelse, mens 40 procent siger, at de gerne ser en robot overtage deres arbejde og tjene penge til dem, for på den måde at få mere fritid.
  6. Veje i luften: Mens gader og stræder i byerne er pakket med trafik, så er der god plads i luften over os. Derfor ser 39 procent gerne, at byerne udvikler et luftbårent vejnet til droner og andre flyvende enheder. Næsten lige så mange er dog også bekymrede for at få noget i hovedet i den forbindelse.
  7. Den opladte fremtid: Den forbundne, mobile verden vil kræve mere transportabel energi. På den baggrund tror fire ud af fem på, at vi inden for de næste fem år vil have adgang til langtrækkende batterier, der reelt sætter en stopper for opladningsbekymringer.

Læs også: Her er seks globale supply chain-udfordringer for 2018

I forbindelse med forbrugertrendrapporten 2018, der er den syvende i rækken, har Ericsson interviewet 5.141 avancerede internetbrugere i alderen 15 til 69 år i en stribe storbyer verden over (Johannesburg, London, Mexico City, Moskva, New York, San Francisco, São Paulo, Shanghai, Sydney og Tokyo).

-AK

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online