Syv forbrugerteknologitrends, der kan påvirke lastbilbranchen

Stemmestyring, kommunikation med robotter, droneveje i luften og hurtig udvikling af hele paletten. Flere af de teknologiske fremskridt på forbrugerfronten kan komme til at påvirke fragtindustrien.

Den teknologisk udvikling på forbrugersiden binder verden tættere sammen, og mange af disse trends vil også påvirke lastbilbranchen..

06.03.2018

SCM.dk

De 10 teknologitrends, Ericsson ser i sin krystalkugle for 2018 og årene derefter. Illustration: Ericsson.

Grundlæggende mener Ericsson, at der er i gang et ’paradigmeskift’, hvor forbrugerne i stigende grad forventer, at digital teknologi indordner sig og fungerer på ’menneskelige’ betingelser. Med det mener de, at kropssprog, ansigtsudtryk og intonation i stemmen vil ændre den måde, hvorpå brugerne ’interagerer’ med deres teknologiske enheder.

”Vi er på vej ind i en fremtid, hvor enhederne hverken har knapper eller kontakter, og heller ikke skal styres digitalt via din smartphone. Faktisk så er det nok en nødvendig forandring, fordi det vil være svært for folk at lære et nyt interface for alle de enheder, der bliver koblet på Internet of Things”, siger forskningsleder på Ericsson ConsumerLab, Michael Björn, i en pressemeddelelse.

De syv techtrends
Ud af de 10 trends i rapporten peger Fleetowner på disse syv, som dem, lastbilsektoren bør holde øje med:

  1. Din krop er styringsenheden: Over halvdelen af de nuværende brugere af intelligente stemmeassistenter tror at kropssprog, ansigtsudtryk og intonation vil supplere berøring og lade os interagere med vores enheder som om de er vores medmennesker. To ud af tre tror endda, at det vil ske inden for de næste tre år.
  2. Udvidet (augmented) hørelse: 63 procent af de adspurgte tror, at høretelefoner kan oversætte sprog i real time, mens lidt over halvdelen vil bruge dem til at blokere for snorken fra familiemedlemmer.
  3. Evige nybegyndere: 30 procent mener at den nye teknologi gør det svært for dem at holde deres kompetencer opdaterede. Samtidig gør det os også til eksperter i en fart; Næsten halvdelen peger på, at internettet giver dem mulighed for at lære (og glemme) nye evner hurtigere end nogensinde.
  4. Mystisk (uncanny) kommunikation: Halvdelen af respondenterne mener, at de vil blive urolige over ikke at kunne kende forskel på om de taler med et menneske eller en maskine. 40 procent vil også være utryg ved en smartphone, der reagerer på deres humør.
  5. Den robotdrevne fritid: 32 procent af de studerende og fastansatte i undersøgelsen mener ikke at de har brug for et job, for at have en meningsfuld tilværelse, mens 40 procent siger, at de gerne ser en robot overtage deres arbejde og tjene penge til dem, for på den måde at få mere fritid.
  6. Veje i luften: Mens gader og stræder i byerne er pakket med trafik, så er der god plads i luften over os. Derfor ser 39 procent gerne, at byerne udvikler et luftbårent vejnet til droner og andre flyvende enheder. Næsten lige så mange er dog også bekymrede for at få noget i hovedet i den forbindelse.
  7. Den opladte fremtid: Den forbundne, mobile verden vil kræve mere transportabel energi. På den baggrund tror fire ud af fem på, at vi inden for de næste fem år vil have adgang til langtrækkende batterier, der reelt sætter en stopper for opladningsbekymringer.

Læs også: Her er seks globale supply chain-udfordringer for 2018

I forbindelse med forbrugertrendrapporten 2018, der er den syvende i rækken, har Ericsson interviewet 5.141 avancerede internetbrugere i alderen 15 til 69 år i en stribe storbyer verden over (Johannesburg, London, Mexico City, Moskva, New York, San Francisco, São Paulo, Shanghai, Sydney og Tokyo).

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

25.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

24.10.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens gør vindmølle-reparationer mere præcise

24.10.2024SCM.dk

Ny software til optimering af materialehåndtering

23.10.2024SCM.dk

Green-tech startups får hjælp til at åbne USA

23.10.2024SCM.dk

Tool-kit skal bane vejen for nye AI-innovationer for robotter

22.10.2024AGR

Sponseret

AGR bliver modulopbygget for at imødekomme B2B-virksomheders behov

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online