18.01.2022  |  SCM 4.0

System Transport ruster sig til yderligere vækst med et robotlager fra Element Logic

Logistikvirksomheden System Transport A/S har indgået en aftale med Element Logic Danmark om et AutoStore-robotlager til System Transports lager ved Roskilde.

Efter fem års succesrig turnaround investerer logistikvirksomheden System Transport A/S nu for alvor i fremtiden med et AutoStore-robotlager fra Element Logic til virksomhedens lager i Øm ved Roskilde. Aftalen er netop blevet underskrevet, og robotterne rykker efter planen ind i sommeren 2022.

35 lagerrobotter og et lager med plads til 43.000 kasser skal geare System Transport til yderligere vækst - ovenikøbet på en bæredygtig facon, idet ti AutoStore-robotter forbruger cirka samme mængde strøm som én støvsuger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Vi kommer til at kunne håndtere flere kunder på færre kvadratmeter hurtigere end i dag. Og så vel at mærke på en miljøvenlig måde", siger Tony Jakobsen, der er adm. direktør og medejer af System Transport A/S, som han købte sig ind i 2017 sammen med Dansk Ejerkapital.

Svært at finde medarbejdere

Siden 2017 har System Transport øget sin omsætning med 80 procent og sin bundlinje med 500 procent og man er i dag én af Danmarks førende tredjepartsleverandører af logistikløsninger inden for blandt andet mode, tekstiler, kosmetik, sportsudstyr og bøger. Alle varegrupper, som er nemme at integrere i et AutoStore-robotlager.

"Den voksende efterspørgsel på både B2C- og e-commerce-løsninger kræver, at vi som virksomhed automatiserer for at kunne følge med. Især i disse tider, hvor vi må erkende, at det er rigtigt svært at finde kvalificeret arbejdskraft", forklarer Tony Jakobsen.

Læs også: Trelleborg automatiserer nyt europæisk servicecenter

Investeringen i de mekaniske lagermedarbejdere skal øge kapaciteten og effektiviteten, men Tony Jakobsen understreger, at den højere automatiseringsgrad ikke bliver på bekostning af den personlige kundeservice, som System Transport er kendt for.

"Det ligger i vores DNA at tilpasse hver enkelt aftale til den specifikke kunde, og det vil vi naturligvis fortsætte med at gøre. Robotlageret giver os til gengæld mulighed for at håndtere større volumener end i dag og sikre en så høj effektivitet som muligt", lyder det fra Tony Jakobsen.

Den første af mange robotter

Installeringen af System Transports robotlager går efter planen i gang til april. Foruden lageret ved Roskilde råder System Transport desuden over et hovedlager i Herning og mindre sites i Taulov, Hornsyld og Køge samt i Poznan i Polen.

"Det er det første AutoStore-robotlager, vi køber, men jeg tør næsten garantere, at det ikke bliver det sidste", siger Tony Jakobsen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere