17.12.2012  |  Produktion

Synlige produktionsdata giver mere output for færre penge

En ny it-løsning og et leanforløb har hjulpet emballageproducenten Plus Pack til at bibeholde produktionen i Danmark.

Produktionseffektiviteten er steget med omkring 65 procent på blot halvandet år og er fortsat stigende. Synlige og direkte brugbare OEE-registreringer og stort medarbejderansvar får æren for den store succes.

Hvis en OEE-løsning (Overall Equipment Effectiveness) skal skabe mærkbare effektivitetsforbedringer, skal registreringerne være dugfriske, direkte brugbare og meget synlige. Den erfaring har man gjort hos emballageproducenten Plus Pack i Odense.

Plus Pack fremstiller dagligt flere millioner styk aluminium- og plastemballage til fødevarer og har i årevis haft masser af registreringer, målinger og OEE-data at arbejde med. Men de har ikke virket optimalt, mener produktionschef John Madsen.

De små detaljer
John Madsen tog kontakt til leverandør af produktions-it Novotek, og i vinteren 2009 installerede Novotek et fleksibelt og skalerbart system til automatisk opsamling og registrering af køretid og spild per skift. Løsningen opsamler driftsstop og stopkoder og kan levere en årsagsstatistik på de registrerede stop.

”(…) det er især medarbejdernes positive indstilling over for OEE-indsatsen (…), der har skabt resultaterne”.

Produktionschef John Madsen, Plus Pack

OEE-løsningen holder øje med det overordnede billede og de små detaljer, som de enkelte operatører normalt ikke ville fange og kunne nå at reagere på. Mange små stop over en periode vurderes eksempelvis ikke som noget problem af den enkelte operatør, hvis tiden bruges effektivt til andre ting. Men OEE-løsningen holder øje med summen af stop og viser når grænsen er nået.

De gode resultater
Totalt set har den fynske emballagegigant haft en effektivitetsforøgelse på mellem 60-70 procent siden implementeringen af den anderledes effektive OEE-løsning.

Det er en stor fremgang, men John Madsen er ikke et sekund i tvivl om at fremgangen vil fortsætte, og han er overbevist om at de succesfulde tiltag har været med til at sikre, at Plus Pack fortsat kan have emballageproduktion i Odense.

Om Plus Pack

Plus Pack er en innovativ, international emballagevirksomhed, der fremstiller en bred vifte af aluminium og termo-formet plastemballage til fødevarer. Plus Pack udvikler også kundetilpassede emballageløsninger.

Virksomheden blev grundlagt i 1963, beskæftiger i dag 275 medarbejdere og har aktiviteter i syv lande i Europa.

Omsætningen var i 2010 på 80 millioner euro.

OEE gør det ikke alene
OEE-målingerne er en del af en større indsats, der går ud på at forbedre medarbejdernes generelle motivation og arbejdsindstilling, og den nye løsnings succes hænger ifølge produktionschef John Madsen tæt sammen med det leanforløb og de team building-aktiviteter, som alle medarbejderne har gennemført forud for implementeringen.

”Leanforløbet og vores andre motiverende aktiviteter har virket efter hensigten, og det er især medarbejdernes positive indstilling over for OEE-indsatsen samt deres evne til at reagere her og nu på OEE-målingerne, der har skabt resultaterne”, siger John Madsen.

Artiklen er skrevet i et samarbejde med kommunikationskonsulent Thomas Brok Houlberg, www.go-public.dk.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere