22.04.2015  |  Strategi & ledelse

Stort potentiale for SMV’er i Brasilien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Brasilien udgør et stort potentiale for danske SMV’er, mener chefen for Investe Sao Paolo.

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i Danmark gør sig klogt i at vende snuden mod Brasilien, her er potentialet nemlig stort. Sådan lyder meldingen fra chefen for Investe Sao Paolo, Juan Quiros, skriver børsen.dk.

Læs også: SMV'er vil hente 50 procent af omsætningen i udlandet

Den brasilianske chef forventer, at de udenlandske investeringer, særligt inden for olie- og gasindustrien, vil stige i de kommende år. Derfor spår han gode udsigter for samarbejde mellem brasilianske og danske virksomheder.

"Forsyningskæden i sektoren omfatter flere aktiviteter, produkter og tjenesteydelser med et gigantisk potentiale for samarbejde mellem danske og brasilianske virksomheder. Specielt med hensyn til overførsel af viden, innovation og produktivitet, som danske virksomheder er så godt kendt for. På den anden side kan brasilianske selskaber også tilbyde stort markedskendskab til danske virksomheder, især med hensyn til vores lokale marked og nyeste teknologi", siger Juan Quiros til børsen.dk.

Læs også: SMV’er tager cirkulært indkøb til sig

Han fremhæver særligt delstaten Sao Paulo som en lukrativ stat med et højt niveau inden for viden, logistik og supply chain. Dog er situationen ikke helt så gunstig over alt i Brasilien, forklarer han.

Forbered dig
For at udnytte det store potentiale i Brasilien, er det ifølge Juan Quiros vigtigt, at de danske virksomheder forbereder sig godt og undersøger det brasilianske marked grundigt. Her gælder det om at analysere Brasiliens stater og regioner. Samtidig påpeger han, at især SMV’erne vil have fordel ved at finde en lokal partner, der kender markedet godt. 

-SSM

Tags: , SMV, Brasilien

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere