09.10.2019  |  Lager & distribution

Stor rift om lagerlokaler i Aarhus

Lagerbygninger og produktionslokaler bliver revet væk i Aarhus efter tomgang på markedet i flere år. Der har ikke været så få tomme lagerbygninger i Aarhus mere end 11 år, viser nye tal.

Udbuddet af lagerlokaler i Aarhus og det øvrige Østjylland svinder ind. Opsvinget mærkes tydeligt efter, at markedet har ligget stille i flere år. Der har ikke været færre tomme lokaler i Aarhus i mere end 11 år. Det skriver erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

Læs også: Antallet af tomme industribygninger er det laveste i mere end ti år

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Gennem det seneste år har Østjylland bevæget sig fra at have flere udbudte lokaler til lager og produktion end resten af landet til at have færre. På et år er andelen af ledige lokaler faldet fra 2,5 til 1,7 procent. Det svarer til, at der er kommet aktivitet på næsten 125.000 kvadratmeter det seneste år, og det er mere end noget andet sted i landet,” siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Lejeniveauet stiger 
Et tegn på, at Østjyllands virksomheder oplever fremgang er, at lejeniveauet for udbudte lagerlokaler og produktionslokaler ifølge Ejendomtorvet.dk’s tal ligger over fem procent højere end for et år siden og næsten 17 procent højere sammenlignet med 2014.

Mads Bjerrum Christensen, industrichef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech på Fredens Torv oplever, at efterspørgslen på lagerejendomme er steget i takt med en voksende nethandel, som kræver lagerplads. Desuden mærker erhvervsmægleren, at forretninger forsøger at mindske lagerarealer i selve butikkerne, hvor lejen normalt er væsentlig højere end for lagerlokaler.

Aarhus har den store trækkraft 
I Østjylland er 236 produktionslokaler og lagerhaller nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Af de ledige lokaler ligger 52 i Randers og 44 i Aarhus Kommune. Derefter følger Silkeborg med 35, Horsens med 28 samt Hedensted med 22 og Skanderborg med 18.

Læs også: Laveste tomgang for industrilokaler i Østjylland siden finanskrisen

”Det er usædvanligt, at Randers har flere udbudte industri- og lagerlokaler end Aarhus. Nok er Randers i højere grad en industriby, men Aarhus er jo meget større. Det afspejler, at vi oplever meget stor interesse blandt virksomheder for at etablere sig – eller udvide – i Aarhus. De vil gerne ligge tæt på motorvejen, og i Aarhus er der adgang til det største udbud af arbejdskraft,” siger Paul Mühl, der er erhvervsmægler hos Nordicals i Aarhus midtby.

- MGC

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere