29.01.2020  |  Innovation

Stor fragtdrone snart klar til det amerikanske militær

Yates Electrospace Corporation kan snart løfte sløret for den nye, udvidede version af GD 2000-leveringsdronen. Dronen er udviklet til det humanitære og katastrofeafhjælpende marked og det amerikanske militær.

Yates Electrospace Corporation (YEC) har netop annonceret færdiggørelsen af designet og specifikationerne på en wide-body-version af deres succesfulde GD-2000 fragtdrone.

Læs også: Amazon-chef hylder sikkert og bæredygtigt droneprogram

Dronen er udviklet af YEC og skabt på baggrund af forespørgsler fra USA - herunder hæren - og USA’s allierede udenlandske regeringers specialoperatører.

Den nye wide-body drone er 60 procent større end den almindelige Silent Arrow GD-2000 og har fire kubikmeter lastrum med en kapacitet på omkring 560 kg, hvilket giver plads til langt større mængder gods end i den tidligere model.

En entusiastisk modtagelse
”YEC’s ingeniørteam har brugt eksisterende flyvedata fra den første GD-2000 produktlinje sammen med omfattende dynamikanalyser for at optimere aerodynamikken og glideforholdene på dette relativt store fragtfartøj”, siger Chip Yates, stifter og administrerende direktør, YEC. 

”Med to kunder parate i kulissen vil vores accelererede tidsplan levere udviklingsenheder i slutningen af marts 2020 og 10 enheder til flyvetest gennem andet og tredje kvartal af 2020”, tilføjer han.

YEC løftede allerede sløret for en flyveklar Silent Arrow GD-2000 fragtdrone ved et show i London i september 2019, men er altså først helt færdige med dronen til juli i år.

Silent Arrow er designet til øjeblikkelig luftrespons og nødhjælp med bl.a. et unikt, fjederstyret vingesystem huset inde i flykroppen, en rækkevidde på små 60 km og lave omkostninger, hvilket er blevet godt modtaget af både militæret og den humanitære sektor.

Læs også: UPS godkendt som droneoperatør

Silent Arrow er designet til fixed-wing og rotorflyvning med kritisk nødvendige forsyninger, last og brændstof under strenge driftsforhold og tidsplaner.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere