16.08.2019  |  Lager & distribution

Stigning af virksomheder, der søger mindre lagerlokaler, giver muligheder for udlejere

Flere og flere virksomheder ser efter mindre lagerlokaler, og derfor kan det være en fordel for udlejere af lagerbygninger at opdele lejemålet, så smv'erne kan flytte ind. Sådan lyder budskabet fra EDC Erhverv, der selv har haft succes med det samme.

Selvom der er godt gang i markedet for industriejendomme, kræver det ofte mere at få afsat de større lager-, logistik- eller produktionsejendomme. Her kan opdeling i flere og mindre enheder være vejen frem til hurtigere at få udlejet eller solgt alle kvadratmeter og tilmed få en højere leje pr. kvadratmeter.

Læs også: Stor rift om lagerbygninger i Midtjylland

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I EDC Erhvervs Køber-/Lejerkartotek er det gennemsnitlige antal kvadratmeter, som virksomheder indenfor industri søger efter at leje, faldet fra 909 til 749 m2 på to år. Derfor er der også længere mellem, at virksomheder lejer sig ind i de helt store industriejendomme på flere tusind kvadratmeter. Det fortæller Mads Bjerrum Christensen, industrichef i EDC Erhverv Poul Bech i Aarhus:

”Der er historisk stor efterspørgsel, men vi ser også, at der er en forskydning i efterspørgslen, hvor andelen af virksomheder, der søger mindre lejemål, er stærkt stigende. Det kan f.eks. være iværksættere eller butikker, der har behov for mere lagerplads udenfor centrum, hvor lejen er lavere", siger han.

Opfordrer ejendomsejere til at tænke nyt
Industrichefen opfordrer alle ejendomsejere, der har tomme bygninger til salg eller udlejning, til at overveje muligheden for at se på ejendommen med nye øjne, f.eks. ved at opdele ejendommen til flere lejemål:

”Det er naturligvis en omkostning, hvis man bygger ejendommen om til flere lejere. Men der er en højere kvadratmeterleje at hente, samtidig med at man undgår at stå med en tom ejendom. Derudover bliver forrentningen af ejendommen bedre, da ejendommen er optimeret til markedets aktuelle behov og har fået en modernisering”, forklarer Mads Bjerrum Christensen.

Han understreger, at det er vigtigt at få rådgivning om den optimale planløsning, så opdelingen ikke medfører, at man står med lejemål, der ikke er til at leje ud. F.eks. er adgangsforhold meget vigtige for lejerne.

Tom domicilejendom fyldt med tre lejere
I Rødovre har EDC Erhverv Poul Bech været involveret i en opdeling af IBI Group’s ejendom på Islevdalvej.

”Ud fra mit kendskab til efterspørgslen i markedet, og siden domicilet havde stået tomt i halvandet år hos en anden mægler, uden mange havde budt sig til, var det oplagt at opdele bygningerne i mindre enheder, da der er få virksomheder, som søger showroom-, kontor- og lagerbygninger i den størrelse,” siger Jonas Graves Basse fra EDC Erhverv Poul Bech i Herlev.

Efter opdelingen skrev solafskærmningsleverandøren Stila under på en lejekontrakt på 850 kvm. Også virksomheden Velfac, der fremstiller energibesparende vinduer og døre, underskrev i februar en lejekontrakt, så de fra juli lejede sig ind i 700 kvm af bygningen. I april faldt det desuden på plads, at rengøringssystemvirksomheden Kärcher fra september kommer til at leje sig ind i lidt over halvdelen af bygningen.

”I og med at vi kommer til at være tre veletablerede virksomheder på samme adresse, er vores håb, at vi kan skabe god synergi til gavn for os alle og samtidig løfte området herude. Det er en fantastisk forvandling, ejendommen gennemgår, der giver den nyt liv”, fortæller adm. direktør i Velfac, Morten Kilden Nikolajsen.

Læs også: DSV bygger stort lager på Sjælland og bruger machine learning mod forsinkelser

Dermed lykkedes det at udleje hele bygningen, efter at den blev opdelt i tre mindre enheder.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere