03.07.2019  |  Lager & distribution

Stor rift om lagerbygninger i Midtjylland

Logistikbygninger og fabrikshaller bliver revet væk i Midtjylland efter et par stillestående år. Den store efterspørgsel får lejepriserne til at stige i vejret og der har ikke været færre udbudte lokaler i regionen i 11 år.

I Region Midtjylland bliver lagerbygninger revet væk i en vis fart efter at markedet har ligget stille i flere år. Det betyder, at priserne er steget markant samtidig med at der ikke har været så få ledige lokaler siden 2008, ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk. Det skriver byensejendom.dk.

Læs også: DSV bygger stort lager på Sjælland og bruger machine learning mod forsinkelser

”Da finanskrisen satte ind fra 2008, blev Midtjylland ramt meget hårdt og havde gennem flere år det største udbud af lager- og produktionslokaler i hele landet. Gradvis er der kommet aktivitet i flere og flere bygninger, ikke mindst de seneste fire kvartaler”, siger Nicholas McFall, analytiker i Ejendomstorvet.dk, til byensejendom.dk. og tilføjer:

 ”For et år siden havde Midtjylland stadig et større udbud af lokaler end landsgennemsnittet, men nu ligger det under gennemsnittet. På ét år er andelen af udbudte lokaler faldet fra 2,4 til 1,6 procent, og så stort fald kan ingen af de andre regioner og landsdele fremvise”.

Det kræver nybyggerier
Flere analyseinstitutioner er ude og efterlyse nybyggerier, fordi tendensen går mod, at forsendelser skal leveres samme dag – og det kræver lagerbygninger, der dækker hele landet.

”De meget få tomme lokaler skyldes dels opsvinget, dels Internethandlen, som endda kan udløse endnu større efterspørgsel på kvm, fordi Amazon og andre giganter foreløbig ser Danmark som et umodent marked”, siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef hos Nordicals, til byensejendom.dk og uddyber:

”Hos os er levering inden for 1-2-3 dage almindeligt, men for eksempel i Amsterdam kan man bestille om formiddagen og få varer leveret om eftermiddagen. Det kræver decentrale lagre og dermed mere plads. Der er behov for at få bygget mange steder i landet”.

Også hos Colliers anbefaler man at satse mere på nybyggerier:

”Især Østjylland har mangel på nybyggeri. Mange virksomheder foretrækker at bo tæt på E45-motorvejen, og senest er en del begyndt at orientere sig efter motorvejen Aarhus-Silkeborg-Herning. Desuden er tallene præget af, at flere store udlejninger er faldet på plads i Horsens, Herning og Silkeborg”, siger seniorrådgiver Lennert Falkenberg til byensejendom.dk.

Læs også: Det bæredygtige lager bliver mere efterspurgt

Samlet har Region Midtjylland med 29 millioner kvm lager- og industrilokaler over 1/4 af de samlede arealer i Danmark. 

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere