Stadig først på gaden
En ny terminal i Fredericia skal sikre, at DHL Express kan fastholde sin position i området med en femdobling af den nuværende kapacitet. Væksten i den global e-handel er den primære årsag til det øgede tryk og den strategiske beslutning om at udvide, fortæller operations director Steen Asger Jørgensen.
Den globale onlinehandel vokser massivt i disse år, og det kan man mærke hos DHL Express i Fredericia, der er ved at vokse ud af sin nuværende terminal ved Taulov i den vestlige del af byen. Derfor tog man i starten af september det første spadestik til en ny lokalitet, der skal ruste selskabet til fremtidens distributionskrav.
Læs også: IBM og DHL: Kunstig intelligens vil ændre logistikbranchen
I runde tal vil medarbejderne i den nye terminal kunne håndtere fem gange så mange pakker i timen, som det er muligt i dag, med mere plads og state-of-the-art-teknologi, der kommer til at klare selve sorteringen mere eller mindre fuldautomatisk.
Det fortæller Steen Asger Jørgensen, der som operations director har ansvaret for det operationelle i organisationen, herunder ikke mindst at udvikle netværket og tilpasse forretningen til eksempelvis e-commerce, som fylder rigtig meget for DHL Express i Danmark.
”Det er først og fremmest e-handlen der gør, at vi ikke længere kan være i vores nuværende faciliteter. Dem har vi haft i 10 år, og i den periode har der været en kraftig vækst i pakkemængderne ind og ud af landet, som har nødvendiggjort den flytning, vi står over for nu”, siger han og fortsætter:
”Den nye bygning bliver en milepæl i vores infrastrukturplan for 2030, og den skal være et knudepunkt for hele regionen, hvor vi naturligvis gerne vil fastholde den gode position, vi har i dag. Hvis vi blev i vores gamle bygning, så ville der opstå flaskehalse, som ville forsinke os i forhold til vores konkurrenter. Nu sikrer vi os, at vi stadig er først på gaden.”
Grønne løsninger i sigte
Konkret bliver den nye bygning på 4.185 m2 fordelt på 3.375 m2 til lager og 810 m2 til kontor. Selve terminalen kommer til at tælle 90 dockingporte mod 36 i dag, og til at håndtere den større volumen af forsendelser, får man som nævnt installeret et topmoderne sorteringsanlæg, der femdobler den nuværende kapacitet til 6.000 pakker i timen.
”Flytningen og udvidelsen er jo både en praktisk og en strategisk beslutning ud fra den forventede fortsatte vækst i onlinehandlen. Med den nye lokation er vi sikret 10-15 år ud i fremtiden, og så er der også plads til at udvide yderligere, så vi kan levere endnu tidligere og hente endnu senere”, siger Steen Asger Jørgensen.
Når det kommer til distributionen i regionen, så er konventionelle dieseldrevne lastbiler langt fra det eneste transportmiddel, man har i sigte, forklarer Steen Asger Jørgensen.
”Vi følger tæt med i udviklingen af elektriske lastbiler og varevogne, og vi er i dialog med bl.a. Mercedes og Volkswagen i forhold til de parametre omkring kapacitet, rækkevidde osv., som er væsentlige for os, ligesom vi forbereder løsninger i selve terminalen, fx opladestationer ved portene. Derudover er vi også i fuld gang med grønne løsninger i form af cykeldistribution, som er i gangsat i både København og Aarhus, siger han.
Læs også: PostNord slår portene op til Danmarks største gods- og pakketerminal
Ifølge planen er terminalen færdig i juni 2019, hvorefter man starter installation samt test- og indkøringsfasen af de avancerede sorteringssystemer. Den endelige indrykning er sat til 6. januar 2020, og sammenlagt kommer man til at beskæftige omkring 100 medarbejdere i huset.